Hozzávalók:
- 2 ek magalicazsír
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- ½ zellergumó
- 5-6 ek hajdina
- 2 marék szárított vargánya
- durvára őrölt bors
- só
Elkészítés:
A szárított vargányát legalább egy órára beáztatjuk.
A mangalicazsíron megdinszteljük a finomra felvágott vöröshagymát. A leveszöldségeket megtisztítjuk, meghámozzuk, majd falatnyi darabokra vágjuk. Ezeket is a hagymához adjuk, és addig dinszteljük, míg el nem kezdenek egy kicsit pirulni. Közben az ételt megsózzuk, borsozzuk, és aprított fokhagymával is ízesítjük. Ezután felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a vargányát az áztatólével együtt. Ha a zöldségek szinte teljesen készen vannak, jöhet a leveshez a hajdina is. Ezután nagyon figyeljünk, mert a hajdina gyorsan megfő. Ne főzzük túl! Ha elkészült, máris tálaljuk.
Ajánljuk még: