Vargányás hajdinaleves

Gasztro

Vargányás hajdinaleves

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 2 ek magalicazsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • ½ zellergumó
  • 5-6 ek hajdina
  • 2 marék szárított vargánya
  • durvára őrölt bors

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A szárított vargányát legalább egy órára beáztatjuk. 

A mangalicazsíron megdinszteljük a finomra felvágott vöröshagymát. A leveszöldségeket megtisztítjuk, meghámozzuk, majd falatnyi darabokra vágjuk. Ezeket is a hagymához adjuk, és addig dinszteljük, míg el nem kezdenek egy kicsit pirulni. Közben az ételt megsózzuk, borsozzuk, és aprított fokhagymával is ízesítjük. Ezután felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a vargányát az áztatólével együtt. Ha a zöldségek szinte teljesen készen vannak, jöhet a leveshez a hajdina is. Ezután nagyon figyeljünk, mert a hajdina gyorsan megfő. Ne főzzük túl! Ha elkészült, máris tálaljuk.  

Ajánljuk még:

Sárgadinnye zöldfűszerekkel, sárga szirmokkal

Menta, citromfű, bazsalikom, körömvirág, levendula – a nyár izgalmas fűszerei. A közös bennük, hogy a sárgadinnyével különösen finoman ötvözhetjük őket! Ráadásul mind hűsítenek is, úgyhogy a forró napokon az édes sárgadinnyéket hol egyikkel, hol másikkal bolondíthatjuk meg. A sárgadinnyét sosem lehet megunni így! Mutatós, ha a dinnye húsát karalábévájóval vájjuk ki, de ha nincs kedvünk bíbelődni a kis dinnyegolyók formázásával, akkor jöhet a kés, legyenek egyszerűen kockák.