Hozzávalók
- 4 db Metro Chef tojás
- 22 dkg vaj
- 32 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 1 kk. sütőpor
- 2,5 dl tej
- 1 kk. vaníliapaszta
- 1 csipet só
A krémhez:
- 17 dkg puha vaj
- 22 dkg porcukor
- 1 kk. vaníliapaszta
- 2 ek. tejszín
- zöld ételfesték
A díszítéshez:
- Metro Chef aszalt barack
- Metro Chef vágott mandula
Elkészítés
A puha vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyenként elkeverjük benne a tojásokat is. Közben ízesítjük vaníliával. A lisztet elkeverjük a sütőporral és egy csipet sóval, majd ezt is a tésztához adjuk. Közben a tejet is beleöntjük. Sűrű, tartós állagú tésztát kell kapnunk. Ha elkészültünk, beleöntjük a tésztát a sütőformába, majd százhetven fokon körülbelül 40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
A krémhez a puha vajat kikeverjük a porcukorral, fontos, hogy szép habos legyen. Közben hozzáadjuk a vaníliát, illetve a tejszínt. A krém egyik felét külön rakjuk, a másik felét zöldre színezzük. A kétféle színű krémmel kitisztítjuk a kihűlt koszorút. Aszalt barackkal, vágott mandulával díszítjük.
A recept megjelenését a METRO támogatta.
Ajánljuk még: