Gasztro

Vaníliás koszorú

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 4 db Metro Chef tojás
  • 22 dkg vaj
  • 32 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 1 kk. sütőpor
  • 2,5 dl tej
  • 1 kk. vaníliapaszta
  • 1 csipet só

A krémhez:

  • 17 dkg puha vaj
  • 22 dkg porcukor
  • 1 kk. vaníliapaszta
  • 2 ek. tejszín
  • zöld ételfesték

A díszítéshez:

  • Metro Chef aszalt barack
  • Metro Chef vágott mandula

 

Elkészítés

A puha vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyenként elkeverjük benne a tojásokat is. Közben ízesítjük vaníliával. A lisztet elkeverjük a sütőporral és egy csipet sóval, majd ezt is a tésztához adjuk. Közben a tejet is beleöntjük. Sűrű, tartós állagú tésztát kell kapnunk. Ha elkészültünk, beleöntjük a tésztát a sütőformába, majd százhetven fokon körülbelül 40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

A krémhez a puha vajat kikeverjük a porcukorral, fontos, hogy szép habos legyen. Közben hozzáadjuk a vaníliát, illetve a tejszínt. A krém egyik felét külön rakjuk, a másik felét zöldre színezzük. A kétféle színű krémmel kitisztítjuk a kihűlt koszorút. Aszalt barackkal, vágott mandulával díszítjük.

A recept megjelenését a METRO támogatta.

Ajánljuk még: