Az átszitált lisztet elkeverjük egy csipet sóval és hozzáadjuk a kristálycukrot, a tojást és a joghurtot. A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd beledolgozzuk a tésztába. Ha nem elég lágy, adhatunk hozzá egy kis tejet. Amikor összeállt, dagasszuk bele az olívaolajat is. Kelesszük duplájára a tésztát, és közben készítsük el a vaníliakrémet. A tejhez hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a vaníliapasztát, a tojássárgát, a biocitrom héját. A lisztet először egy kis tejjel kikeverjük csomómentesre, azután adjuk a krémhez. Sűrűre főzzük. A rumos vízbe áztatott mazsolát kicsavarjuk, és még melegen hozzáadjuk a krémhez.
Hirdetés
A megkelt tésztát vékonyra nyújtjuk, és egyenletesen rákenjük a krémet. Ezután feltekerjük és felszeleteljük két ujjnyi vastagságban. A csigákat tegyük sütőlapra, és várjunk tíz percet, hogy megpihenjen a tészta. Majd 180 fokra melegített sütőben süssük kb 25 percig.
Az ízeket éppen úgy örököljük, akárcsak genetikánkat és a családi történeteket. Valójában éppen ezek a történetek fűszerezik egyedivé az ételeket, amelyek gyermekkorunk legfontosabb pillanatait idézik bennünk. A nagymamától kapott receptekből később nemcsak süteményeket sütünk, de életünk ösvényeit róva ezek az ízek és emlékmorzsák biztosítanak éltető erőt a mindennapokhoz. Nosztalgiával sütöm mindig ezt a darázsfészket. Azt hiszem, sokan őrzünk hasonló recepteket!