Vaníliakrémes-mazsolás csiga

Gasztro

Vaníliakrémes-mazsolás csiga

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 500 g liszt
  • 1 dl tej
  • 125 g joghurt
  • 1 tojás
  • 100 g cukor
  • 50 g olívaolaj
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 csipet só

A krémhez:

  • 5 dl tej
  • 50 g liszt
  • 2 tojássárgája
  • 125 g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • vaníliapaszta
  • mazsola ízlés szerint
  • 1 bio citrom

Elkészítés

Az átszitált lisztet elkeverjük egy csipet sóval és hozzáadjuk a kristálycukrot, a tojást és a joghurtot. A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd beledolgozzuk a tésztába. Ha nem elég lágy, adhatunk hozzá egy kis tejet. Amikor összeállt, dagasszuk bele az olívaolajat is. Kelesszük duplájára a tésztát, és közben készítsük el a vaníliakrémet. A tejhez hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a vaníliapasztát, a tojássárgát, a biocitrom héját. A lisztet először egy kis tejjel kikeverjük csomómentesre, azután adjuk a krémhez. Sűrűre főzzük. A rumos vízbe áztatott mazsolát kicsavarjuk, és még melegen hozzáadjuk a krémhez.

A megkelt tésztát vékonyra nyújtjuk, és egyenletesen rákenjük a krémet. Ezután feltekerjük és felszeleteljük két ujjnyi vastagságban. A csigákat tegyük sütőlapra, és várjunk tíz percet, hogy megpihenjen a tészta. Majd 180 fokra melegített sütőben süssük kb 25 percig.

Marcsi ezt a receptet így készítette el:

Ajánljuk még:

Holnap nyit a Hagyományok Háza Ünnepváró Forgataga

A Hagyományok Háza életében a karácsonyi ünnepvárás az év legmeghittebb időszaka. Az idén december 6. és 8. között megrendezésre kerülő Ünnepváró Forgatag koncertekkel, bábelőadássokkal, ajándékkészítő műhelyekkel, mesével, gyerektáncházzal, kézműves vásárral és mesterségbemutatókkal, valamint kedvezményes kiadványárusítással várja a látogatókat. A különleges, minden korosztályt megszólító programsorozat egyik legizgalmasabb tevékenysége a kézműves műhelyekben zajlik, ahol hagyományos mesterségekből ihletett, kézzel készített ajándékokat lehet alkotni.