Hozzávalók
- 500 g liszt
- 1 dl tej
- 125 g joghurt
- 1 tojás
- 100 g cukor
- 50 g olívaolaj
- 2,5 dkg élesztő
- 1 csipet só
A krémhez:
- 5 dl tej
- 50 g liszt
- 2 tojássárgája
- 125 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- vaníliapaszta
- mazsola ízlés szerint
- 1 bio citrom
Elkészítés
Az átszitált lisztet elkeverjük egy csipet sóval és hozzáadjuk a kristálycukrot, a tojást és a joghurtot. A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd beledolgozzuk a tésztába. Ha nem elég lágy, adhatunk hozzá egy kis tejet. Amikor összeállt,
A megkelt tésztát vékonyra nyújtjuk, és egyenletesen rákenjük a krémet. Ezután feltekerjük és felszeleteljük két ujjnyi vastagságban. A csigákat tegyük sütőlapra, és várjunk tíz percet, hogy megpihenjen a tészta. Majd 180 fokra melegített sütőben süssük kb 25 percig.
Marcsi ezt a receptet így készítette el:
Ajánljuk még: