Vaníliakrémes-mazsolás csiga

Gasztro

Vaníliakrémes-mazsolás csiga

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 500 g liszt
  • 1 dl tej
  • 125 g joghurt
  • 1 tojás
  • 100 g cukor
  • 50 g olívaolaj
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 csipet só

A krémhez:

  • 5 dl tej
  • 50 g liszt
  • 2 tojássárgája
  • 125 g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • vaníliapaszta
  • mazsola ízlés szerint
  • 1 bio citrom

Elkészítés

Az átszitált lisztet elkeverjük egy csipet sóval és hozzáadjuk a kristálycukrot, a tojást és a joghurtot. A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd beledolgozzuk a tésztába. Ha nem elég lágy, adhatunk hozzá egy kis tejet. Amikor összeállt, dagasszuk bele az olívaolajat is. Kelesszük duplájára a tésztát, és közben készítsük el a vaníliakrémet. A tejhez hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a vaníliapasztát, a tojássárgát, a biocitrom héját. A lisztet először egy kis tejjel kikeverjük csomómentesre, azután adjuk a krémhez. Sűrűre főzzük. A rumos vízbe áztatott mazsolát kicsavarjuk, és még melegen hozzáadjuk a krémhez.

A megkelt tésztát vékonyra nyújtjuk, és egyenletesen rákenjük a krémet. Ezután feltekerjük és felszeleteljük két ujjnyi vastagságban. A csigákat tegyük sütőlapra, és várjunk tíz percet, hogy megpihenjen a tészta. Majd 180 fokra melegített sütőben süssük kb 25 percig.

Marcsi ezt a receptet így készítette el:

Ajánljuk még:

Vágott vagy mű? A kérdés nem is olyan egyszerű

Örök karácsonyi dilemma, hogy élő- vagy műfenyőt díszítsünk az ünnepre: nagyon megosztó téma. Mi azonban visszafogottságra és alaposabb átgondolásra invitálunk mindenkit, mert a kérdés egyrészt közel sem olyan egyszerű, mint gondolnánk, másrészt ebből fakadóan talán nem is olyan egyértelmű, melyik a helyes megoldás.