Hozzávalók
- 2 konyhakész vadkacsa
- só
- 10 dkg füstölt szalonna
- 5 dkg vaj
- 1 közepes vöröshagyma
- 50 dkg vegyes leveszöldség
- egész bors
- borókabogyó
- citromhéj
- babérlevél
- kakukkfű
A megtisztított vadkacsákat megmossuk, sózzuk, majd gazdagon megtűzdeljük a füstölt szalonnából szelt csíkokkal. Serpenyőben a vajjal együtt felolvasztjuk az összevágott maradék füstölt szalonnát, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a megtisztított, metéltre vágott sárgarépát, gyökeret, egyéb zöldséget.
Rászórjuk a fűszereket: a borsot, borókabogyót, citromhéjat, babérlevelet és kakukkfüvet, és néhány percig pirítjuk. A zöldségre rátesszük az előkészített kacsákat, és fedő alatt, saját gőzében lassan pároljuk. Ha a zöldség puha, levesszük róla a fedőt, forró sütőbe tesszük és pirosra sütjük. A megsült vadkacsákat kivesszük, a zöldségeket pürésítjük. A kacsapecsenyét feldaraboljuk, a mártással és káposztás tésztával tálaljuk.
Nyitókép: Halmos Monika @rozsakunyho
Ajánljuk még: