Hozzávalók:
- 11 db tojás
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 szál májas hurka
- 4-5 ek kacsazsír
- frissen őrölt bors
- 4-5 karika hegyes erős paprika
- 20 dkg gomba
- só
A tálaláshoz:
- 4 db főtt tojás
- fokhagymával tűzdelt sült kacsamáj
- különféle ízesítésű ruszlik
- friss kovászos kenyér
- újhagyma
- retek
- lilahagyma
- sült kacsacomb
- kacsazsír
Elkészítés:
A májas hurkát kibontjuk, majd apróra összevágjuk. A vöröshagymát kacsazsíron megdinszteljük. Teszünk hozzá néhány karika hegyes erős paprikát. Jöhet hozzá falatnyi darabokra vágott gomba. Rövid pirítás után a májas hurka is
belekerülhet a serpenyőbe. Közben adhatunk még hozzá egy kis kacsazsírt. Gazdagon meg is borsozzuk, és sózzuk is. Ha minden szépen összepirult, akkor a tojásokat felverjük, és egy sűrű szövésű szűrőn át beleengedjük a serpenyőbe. Ezután kívülről mindig befelé toljuk az egészet egy fakanállal. Ha megsült, de még finom szottyos, akkor kiborítjuk egy nagy tálra. Köréteszünk minden finomságot, és együtt a családdal elfogyasztjuk.
Ajánljuk még: