Hozzávalók
- 15 dkg főtt burgonya
- 1 tojás
- 1 dkg élesztő
- 20-25 dkg liszt
- só
- 10 dkg vaj
- 1 nagy csomó újhagyma
A sütéshez: olaj vagy zsír
A tálaláshoz: tejföl
Elkészítés
A főtt burgonyát összetörjük, hozzáadjuk a tojást, belemorzsoljuk az élesztőt, megsózzuk, és annyi liszttel gyúrjuk össze, hogy ruganyos tésztát kapjunk. Fél órán át pihentetjük.

Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
Azután a tésztát lisztezett deszkán kisujjnyi vastagra nyújtjuk, és olvasztott vajjal alaposan megkenjük. Rászórjuk az apróra vágott újhagymát, majd szorosan feltekerjük.
Finoman meghengergetjük, hogy egyenletes legyen, majd ujjnyi vastag szeletekre szeljük.

Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
Forró zsiradékban a tésztakorongok mindkét oldalát aranysárgára sütjük. Az elkészült lepénykéket papírtörlőn lecsöpögtetjük és azon forrón, egy-két kanál tejföl kíséretében kínáljuk.

Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
Nyitókép: Halmos Monika @rozsakunyho
Ajánljuk még: