Hozzávalók
A tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 25 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 3 tojássárgája
- 1 ek zsíros tejföl
- 0,5 dl tej
- 1 csomag sütőpor
A töltelékhez:
- 60 dkg túró
- 25 dkg porcukor
- 4 tojásfehérje
- 1 rúd vanília
- 1 ek liszt
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag mazsola
- 2 ek rétesliszt
Elkészítés
A lisztben egyenletesen eloszlatjuk a sütőport, az egészet elmorzsoljuk a puha vajjal, majd hozzáadjuk a cukrot. A tojások sárgájával és a tejföllel elkezdjük összegyúrni a tésztát. Közben a tejet apránként adagoljuk bele. Ha a tészta összeállt, letakarjuk, és legalább fél órát hideg helyen pihentetjük.
Közben elkészítjük a tölteléket. A túrót elkeverjük a cukorral, ízesítjük citromhéjjal és vaníliával, majd a megmosott mazsolát is hozzáadjuk. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan hozzáforgatjuk a túrós masszához.
Ha a tészta már kellőképpen hideg, akkor lisztezett nyújtódeszkára borítjuk, és kétfelé osztjuk. Az első lapot kinyújtjuk, és kivajazott, lisztezett, közepes (38×22 cm) méretű tepsibe helyezzük. Megszórjuk egy kevés rétesliszttel, majd rásimítjuk a tölteléket. Végül a tészta másik felét is a megfelelő méretűre sodorjuk, és óvatosan a túró tetejére borítjuk. A tetejét villával megszurkáljuk, ezután egyenletesen megkenjük felvert tojással. 170 °C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt pirosra sütjük.