Az igazi túrófánk

Gasztro

Az igazi túrófánk

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg tehéntúró
  • 3 tojás sárgája
  • 2 ek tejföl
  • 2 ek porcukor
  • 1 kk szódabikarbóna
  • olaj a sütéshez

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A lisztet összekeverjük az elmorzsolt túróval, majd hozzáadjuk a tojások sárgáit, a tejfölt, a porcukrot és a szódabikarbónát. Jól összegyúrjuk, és lisztezett nyújtódeszkán másfél centisre kinyújtjuk. Kiszaggatjuk a fánkokat, a közepét is kiszúrjuk egy kisebb pohárral. Nem túl forró olajban kisütjük a közepéből kivájt kis darabokkal együtt. Lekvárral vagy édes tejföllel kínáljuk.

Borbás Marcsi korábbi fánkos receptjeiről, például az igazi szalagos fánk vagy a csöröge elkészítési módjáról itt írtunk.

 

Ajánljuk még:

Mákod lesz, ha nem töketlenkedsz – két nagyszerű böjtös csemegét ajánlunk

A mák legtöbbször karácsonykor kerül terítékre, a sütőtök meg az őszi és a téli konyha alapanyaga. De még van belőlük, és nagyon jól illenek össze! Mindkettő gazdag vitamin- és ásványi anyag forrás, ráadásul szemet gyönyörködtető és izgalmas ízeket hoz a tél végi, kora tavaszi asztalra. Ráadásul böjtben is jó szolgálatot tesznek ezek az egyszerű, ám annál ízletesebb csemegék, amiket bűntudat nélkül fogyaszthatunk.

 

Már követem az oldalt

X