Hozzávalók
- 35 dkg tonhal
- 30 dkg kelbimbó
- 15 dkg sonka vagy húsos szalonna
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 dkg vaj
- 2-3 ek. olívaolaj
- 2,5 dl tejszín
- 1 csokor petrezselyem
- 30 dkg spagetti
Elkészítés
A kelbimbót egy tepsiben elterítjük. Megsózzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, és elkeverjük aprított sonkával, valamint fokhagymával. Betesszük a sütőbe 180 fokra sülni addig, amíg nem kezd el szinte feketedni kívülről a kelbimbó, mert akkor lesz belül krémes és édes.
A tonhalat felcsíkozzuk, és egy kevés olajon megpirítjuk. Tehetünk rá egy kevés szalonnát és aprított fokhagymát is. Amikor megsült a hal, ízlés szerint sózzuk és hozzáadjuk a tejszínt. Amíg a tejszínnel beforraljuk, aprítsunk petrezselymet és adjuk az ételhez. Ha készen van a ragu, tegyük félre. Forraljunk sós vizet, és főzzük ki a tésztát. Amikor a tészta készen van, a levéből egy merőkanálnyit tegyünk a raguhoz, forraljuk fel, majd a megfőtt tésztát egyből keverjük a raguhoz. Sült kelbimbóval tálaljuk.