Hozzávalók
A töltött húshoz:
- 60 dkg sertésdagadó
- 2 evőkanál szardellapaszta
- 15 dkg csirkemellfilé
- 2 tojás
- 2 szikkadt zsömle
- fél csokor petrezselyem
- 23- gerezd fokhagyma
- oregánó
- őrölt bors
- rozmaring
- édeskömény
- 2 evőkanál zsír
A sült gombához:
- 15 dkg apró csiperkegomba
- 3 evőkanál olaj
- 3-4 szál kakukkfű
- só
A körethez:
- 25 dkg árpagyöngy
- 15 dkg csirkemellfilé
- 2 evőkanál olaj
- 30 dkg vegyes leveszöldség
- só
- rozmaring
Elkészítés
A sertésdagadót felszúrjuk, szardellapasztával bedörzsöljük. A töltelékhez a zsömléket beáztatjuk, majd kinyomkodjuk. Hozzáadjuk a tojásokat, a finomra darált csirkehúst, sót. Petrezselyemmel, oregánóval, borssal, rozmaringgal, édesköménnyel fűszerezzük, és jól összedolgozzuk. A húst megtöltjük a töltelékkel, zsírral megkenjük és forró sütőben pirosra sütjük.
A gombákat megtisztítjuk, sós-kakukkfüves olajjal megkenjük, majd puhára pároljuk – esetleg nyárson, faszén felett forgatva megsütjük. A körethez az árpagyöngyöt forrásban lévő bő, sós vízbe szórjuk és lassan gyöngyözve puhára főzzük. Az olajon a finomra darált csirkehúst megpirítjuk, majd az egészen picire aprított zöldséget is hozzáadjuk, és megpároljuk. Sóval, finomra aprított rozmaringgal ízesítjük, majd a leszűrt árpagyöngyöt is beleforgatjuk. A megsült húst rövid ideig pihentetjük, majd felszeletelve tálaljuk a kakukkfüves gombával és az ízletes árpagyönggyel.
Nyitókép: Halmos Monika @rozsakunyho
Ajánljuk még: