Tiramisu extrákkal

Gasztro

Tiramisu extrákkal

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 30 db cukros babapiskóta
  • 50 dkg mascarpone
  • 2 ek rum vagy rumaroma
  • 10 dkg cukor
  • 3 dl kávé
  • 4 db tojás
  • 1 ek kakaópor
  • 1-2 bionarancs
  • 1 tk narancsvirágvíz 

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét krémes habbá verjük a cukor felével. Fontos, hogy ne kemény habot készítsünk, legyen lágy és krémes. A tojások sárgáját szintén habosra kikeverjük a maradék cukorral. Ezután a sárgáját elkeverjük a szobahőmérsékletű mascarponéval, és ízesítjük narancshéjjal, illetve narancsvirágvízzel. Végül óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot is.

A lefőzött kávét ízesítjük a rummal, majd elkezdjük összeállítani a desszertet. Egy közepes méretű tál aljára teszünk egy vékony réteg krémet. Erre sorakoztatjuk rá a kávéba mártott babapiskótákat. Ezután újra krém, majd újra piskóta következik, amíg csak minden el nem fogy. A tetejét mindenképpen krémmel zárjuk, majd szórjuk meg natúr kakaóporral. Néhány órára tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.

 

Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el:

Ajánljuk még:

Fügés finomságok

Bő egy emberöltővel ezelőtt még ritka vendég volt a hazai konyhákban a füge. Emlékszem, gyermekkoromban a Mecsek oldalában virított néhány bokor, és akkora öröm volt, ha a szőlőből hazaigyekvő bácsik egy-egy érett fügével ajándékoztak meg! Azóta sokat változott a világ, és lassan a mi kertünkben is jobban érzi magát a füge, mint a barack. Fügebőségben desszertben, előételben és borkorcsolyában is ott a helye ennek a különleges finomságnak, amely megédesíti a nyári pillanatokat.