Hozzávalók:
- 30 db cukros babapiskóta
- 50 dkg mascarpone
- 2 ek rum vagy rumaroma
- 10 dkg cukor
- 3 dl kávé
- 4 db tojás
- 1 ek kakaópor
- 1-2 bionarancs
- 1 tk narancsvirágvíz
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét krémes habbá verjük a cukor felével. Fontos, hogy ne kemény habot készítsünk, legyen lágy és krémes. A tojások sárgáját szintén habosra kikeverjük a maradék cukorral. Ezután a sárgáját elkeverjük a szobahőmérsékletű mascarponéval, és ízesítjük narancshéjjal, illetve narancsvirágvízzel. Végül óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot is.
A lefőzött kávét ízesítjük a rummal, majd elkezdjük összeállítani a desszertet. Egy közepes méretű tál aljára teszünk egy vékony réteg krémet. Erre sorakoztatjuk rá a kávéba mártott babapiskótákat. Ezután újra krém, majd újra piskóta következik, amíg csak minden el nem fogy. A tetejét mindenképpen krémmel zárjuk, majd szórjuk meg natúr kakaóporral. Néhány órára tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el: