Hozzávalók
- 2-3 szál sárgarépa
- 1-2 szál fehérrépa
- ½ kg zöldborsó
- ¼ kg zöldbab
- 1 fej karalábé
- 1 db cukkini
- 1-2 cső főtt kukorica
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só
- bors
- tejföl és 1 ek liszt a habaráshoz
- 3-4 db csirkeszárny (elhagyható)
Elkészítés
A hagymát apróra vágjuk és egy kis zsiradékon megdinszteljük. Amikor már üveges, hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát, fehérrépát, zöldborsót, a felaprított karalábét, zöldbabot és együtt pároljuk a zöldségeket. Csak akkor adjuk hozzá a kockára vágott cukkinit, ha már megpuhultak, mert ez a zöldség gyorsabban megfő. Ezután öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi őket. Ha van otthon csirkeszárnyunk, akkor tegyük a levesünkbe, majd ízesítsük, sóval, borssal. Körülbelül fél óra főzés elegendő, ekkor az előre megfőzött kukoricacsőről vágjuk le a kukoricát és azt is adjuk hozzá. A legvégén tejföllel habarjuk be a levest.