Tejfölös zöldségleves

Gasztro

Tejfölös zöldségleves

Másnéven: kerti leves. Csak fogjuk és belevagdossuk a kert ajándékait! 

Hozzávalók:

  • 2-3 szál sárgarépa
  • 1-2 szál fehérrépa
  • ½ kg zöldborsó
  • ¼ kg zöldbab
  • 1 fej karalábé
  • 1 db cukkini
  • 1-2 cső főtt kukorica
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • bors
  • tejföl és 1 ek liszt a habaráshoz
  • 3-4 db csirkeszárny (elhagyható)

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk és egy kis zsiradékon megdinszteljük. Amikor már üveges, hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát, fehérrépát, zöldborsót, a felaprított karalábét, zöldbabot és együtt pároljuk a zöldségeket. Csak akkor adjuk hozzá a kockára vágott cukkinit, ha már megpuhultak, mert ez a zöldség gyorsabban megfő. Ezután öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi őket. Ha van otthon csirkeszárnyunk, akkor tegyük a levesünkbe, majd ízesítsük, sóval, borssal. Körülbelül fél óra főzés elegendő, ekkor az előre megfőzött kukoricacsőről vágjuk le a kukoricát és azt is adjuk hozzá. A legvégén tejföllel habarjuk be a levest.

 

Ajánljuk még:

Zöldre van a torta festve – de nem mindegy, hogy mivel!

A zsenge csalánlevél gazdag vitaminforrás, kitűnő főzeléket, levest főzhetünk belőle. Mint ínségétel, a paraszti konyhák régebben ismerték, de újabban a trendi éttermek is felismerték a csalánt, mint a reformkonyha egyik pompás alapanyagát. Aki megszereti, rá fog jönni, hogy a csalánban még ennél is több van! Mint természetes zöldítőt, mint ásványianyag-raktárt, belekomponálhatjuk akár sós- vagy édes süteménybe is.

 

Már követem az oldalt

X