Tejes krumplileves

Gasztro

Tejes krumplileves

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 1 kg főznivaló krumpli
  • 2 db babérlevél
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 60 dkg füstölt kolbász
  • 50 dkg füstölt oldalas
  • 6-7 dl liter tej
  • 1 csokor fodroskel
  • 2 ek sertészsír

Elkészítés:

A füstölt oldalast föltesszük főni. Ha már majdnem elkészült, berakjuk mellé a feldarabolt kolbászt is. A burgonyát meghámozzuk, és sós vízben megfőzzük. Közben ízesítjük babérlevéllel és fokhagymával.

A fodroskelt durvára összevágjuk. Egy kevés sertészsíron megfuttatunk két gerezd felaprított fokhagymát, majd jöhet hozzá a fodroskel. Néhány perc alatt megfonnyasztjuk, közben picit meg is sózzuk.

Ha mindennel elkészültünk, összeállítjuk a levest. A burgonyához adjuk a húsokat, és annyit öntünk hozzá a füstös főzőléből, hogy az ételnek leves állaga legyen. Ezután hozzáöntjük a tejet, majd az egészet összeforraljuk. Végül a fodroskelt is belerakjuk, majd forrón tálaljuk.

 

Ajánljuk még:

Nincsen diós mákos nélkül! – Bejglitörténelem az ünnepekre

Ahány ház, annyi recept. Ahány íz, annyi történet. Ahány karácsony, annyi bejgli. De honnan ered a sztársütemény? Minek köszönheti népszerűségét? A bejgli még a karácsonyi kalácsot is lesöpörte az első helyről, mai napig őrzi királyi pozícióját az ünnepi desszertek között.