Tejes krumplileves

Gasztro

Tejes krumplileves

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 1 kg főznivaló krumpli
  • 2 db babérlevél
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 60 dkg füstölt kolbász
  • 50 dkg füstölt oldalas
  • 6-7 dl liter tej
  • 1 csokor fodroskel
  • 2 ek sertészsír

Tovább olvasok

Elkészítés:

A füstölt oldalast föltesszük főni. Ha már majdnem elkészült, berakjuk mellé a feldarabolt kolbászt is. A burgonyát meghámozzuk, és sós vízben megfőzzük. Közben ízesítjük babérlevéllel és fokhagymával.

A fodroskelt durvára összevágjuk. Egy kevés sertészsíron megfuttatunk két gerezd felaprított fokhagymát, majd jöhet hozzá a fodroskel. Néhány perc alatt megfonnyasztjuk, közben picit meg is sózzuk.

Ha mindennel elkészültünk, összeállítjuk a levest. A burgonyához adjuk a húsokat, és annyit öntünk hozzá a füstös főzőléből, hogy az ételnek leves állaga legyen. Ezután hozzáöntjük a tejet, majd az egészet összeforraljuk. Végül a fodroskelt is belerakjuk, majd forrón tálaljuk.

 

Ajánljuk még:

Isteni grillezett zöldségek

Lilába öltözött padlizsán, illatos füvekkel sütve: amint felénk hozza a szél a rostélyon sülő finomságok páráját, szinte elolvadunk a gyönyörűségtől. Nyársra fűzött színes, koranyári zöldségek, kakukkfűtől illatos, tűztől ráncos paradicsom, és aranyra pirult puliszka-kockák. Még a legelszántabb húsevők is lesben állnak, vajon mikor készül el az első, befalni való adag? Legkedvesebb grill-zöldséges receptjeimből válogattam.