Hozzávalók:
- 1 kg főznivaló krumpli
- 2 db babérlevél
- 3 gerezd fokhagyma
- 60 dkg füstölt kolbász
- 50 dkg füstölt oldalas
- 6-7 dl liter tej
- 1 csokor fodroskel
- 2 ek sertészsír
- só
Elkészítés:
A füstölt oldalast föltesszük főni. Ha már majdnem elkészült, berakjuk mellé a feldarabolt kolbászt is. A burgonyát meghámozzuk, és sós vízben megfőzzük. Közben ízesítjük babérlevéllel és fokhagymával.
A fodroskelt durvára összevágjuk. Egy kevés sertészsíron megfuttatunk két gerezd felaprított fokhagymát, majd jöhet hozzá a fodroskel. Néhány perc alatt megfonnyasztjuk, közben picit meg is sózzuk.
Ha mindennel elkészültünk, összeállítjuk a levest. A burgonyához adjuk a húsokat, és annyit öntünk hozzá a füstös főzőléből, hogy az ételnek leves állaga legyen. Ezután hozzáöntjük a tejet, majd az egészet összeforraljuk. Végül a fodroskelt is belerakjuk, majd forrón tálaljuk.
Ajánljuk még: