Tejbegríz karamellás gyümölcsökkel

Gasztro

Tejbegríz karamellás gyümölcsökkel

Antal Csilla receptje

Hozzávalók:

  • 5 dl Magyar Tej
  • 4 ek búzadara
  • 1 ek vaníliás cukor
  • 1 dkg Magyar Vaj

A gyümölcsök előkészítéséhez:

  • 1 szem alma
  • 1 szem körte
  • 3 ek kristálycukor
  • 1 dkg Magyar Vaj

Tálaláshoz:

  • fahéjas cukor

 

Tovább olvasok
 

 Elkészítés:

Elsőként a gyümölcsöket készítjük el. Az almát és a körtét meghámozzuk, a magházukat kivágjuk. Ezután felszeleteljük őket. A cukrot egy vastag aljú serpenyőben felolvasztjuk. Közben néhányszor megmozgatjuk az edényt, hogy ne égjen meg a cukor. Amint felolvadt, hozzáadjuk a vajat. Ha a keverék szép egyneművé válik, akkor beleforgatjuk a gyümölcsdarabokat is.

 

A tejbegrízhez a tejet feltesszük melegedni a búzadarával együtt. Közben folyamatosan kevergetjük. Ha már forr, és kezd sűrűsödni, belerakjuk a vaníliás cukrot, és elkeverjük benne a vajat. Ezután tányérokba adagoljuk, megszórjuk fahéjas cukorral, és a karamellás gyümölcsökkel tálaljuk.

 

A finom ételek elkészítését a Magyar Tej termékeket gyártó Alföldi Tej támogatta!

Ajánljuk még:

Komáromi Jókai palacsinta, avagy az írófejedelem bablevese szilárd változatban

A Jókai bablevesről talán már mindannyian hallottunk. És a Jókai palacsintáról? Jómagam nemrég ismerkedtem meg vele komáromi látogatásom során. Olyannyira meglepődtem azon, hogy késsel-villával faltam a jó bablevesből ismert ízeket, olvadtak a textúrák a nyelvemen, hallgattam a palacsinta születéstörténetét, és közben egyre az járt a fejemben, hogy száz év múlva féltve őrzött legenda lehet az alig egy éves ételköltemény. Hazaérve persze elkészült nálunk is, hogy leteszteljem, mit szól hozzá a bableveskedvelő siserehad. Megnyalták utána mind a tíz ujjukat!

 

Már követem az oldalt

X