Hozzávalók:
- 5 dl Magyar Tej
- 4 ek búzadara
- 1 ek vaníliás cukor
- 1 dkg Magyar Vaj
A gyümölcsök előkészítéséhez:
- 1 szem alma
- 1 szem körte
- 3 ek kristálycukor
- 1 dkg Magyar Vaj
Tálaláshoz:
- fahéjas cukor
Elkészítés:
Elsőként a gyümölcsöket készítjük el. Az almát és a körtét meghámozzuk, a magházukat kivágjuk. Ezután felszeleteljük őket. A cukrot egy vastag aljú serpenyőben felolvasztjuk. Közben néhányszor megmozgatjuk az edényt, hogy ne égjen meg a cukor. Amint felolvadt, hozzáadjuk a vajat. Ha a keverék szép egyneművé válik, akkor beleforgatjuk a gyümölcsdarabokat is.
A tejbegrízhez a tejet feltesszük melegedni a búzadarával együtt. Közben folyamatosan kevergetjük. Ha már forr, és kezd sűrűsödni, belerakjuk a vaníliás cukrot, és elkeverjük benne a vajat. Ezután tányérokba adagoljuk, megszórjuk fahéjas cukorral, és a karamellás gyümölcsökkel tálaljuk.
A finom ételek elkészítését a Magyar Tej termékeket gyártó Alföldi Tej támogatta!
Ajánljuk még: