Tejbegríz karamellás gyümölcsökkel

Gasztro

Tejbegríz karamellás gyümölcsökkel

Antal Csilla receptje

Hozzávalók:

  • 5 dl Magyar Tej
  • 4 ek búzadara
  • 1 ek vaníliás cukor
  • 1 dkg Magyar Vaj

A gyümölcsök előkészítéséhez:

  • 1 szem alma
  • 1 szem körte
  • 3 ek kristálycukor
  • 1 dkg Magyar Vaj

Tálaláshoz:

  • fahéjas cukor

 

Tovább olvasok
 

 Elkészítés:

Elsőként a gyümölcsöket készítjük el. Az almát és a körtét meghámozzuk, a magházukat kivágjuk. Ezután felszeleteljük őket. A cukrot egy vastag aljú serpenyőben felolvasztjuk. Közben néhányszor megmozgatjuk az edényt, hogy ne égjen meg a cukor. Amint felolvadt, hozzáadjuk a vajat. Ha a keverék szép egyneművé válik, akkor beleforgatjuk a gyümölcsdarabokat is.

 

A tejbegrízhez a tejet feltesszük melegedni a búzadarával együtt. Közben folyamatosan kevergetjük. Ha már forr, és kezd sűrűsödni, belerakjuk a vaníliás cukrot, és elkeverjük benne a vajat. Ezután tányérokba adagoljuk, megszórjuk fahéjas cukorral, és a karamellás gyümölcsökkel tálaljuk.

 

A finom ételek elkészítését a Magyar Tej termékeket gyártó Alföldi Tej támogatta!

Ajánljuk még:

„Az evést is meg kell tanítanunk” – a gyorsétterem-emberiségről

Bárhol járunk is a világban, (szinte) mindenhol hódítanak a gyorséttermek. A nap minden szakában megtelnek a fényárban úszó étkezdék, és ami a legszomorúbb: kilencven százalék feletti arányban tízen- huszonéves fiatalokkal találkozhatunk bennük. Ennek okán (szinte) az egész világon feladattá vált a „relearning how to eat”, vagyis az étkezés „újratanulása”. Ez a fogalom egykoron egy-egy betegség utáni lábadozás feladatát jelentette, ma viszont egyre inkább az egészségünk megőrzésére irányuló tevékenységet takar. Egy olyan folyamatot, amiben a nagyszülőknek kulcsszerepe van.

 

Már követem az oldalt

X