Tejbegríz karamellás gyümölcsökkel

Gasztro

Tejbegríz karamellás gyümölcsökkel

Antal Csilla receptje

Hozzávalók:

  • 5 dl Magyar Tej
  • 4 ek búzadara
  • 1 ek vaníliás cukor
  • 1 dkg Magyar Vaj

A gyümölcsök előkészítéséhez:

  • 1 szem alma
  • 1 szem körte
  • 3 ek kristálycukor
  • 1 dkg Magyar Vaj

Tálaláshoz:

  • fahéjas cukor

 

Tovább olvasok
 

 Elkészítés:

Elsőként a gyümölcsöket készítjük el. Az almát és a körtét meghámozzuk, a magházukat kivágjuk. Ezután felszeleteljük őket. A cukrot egy vastag aljú serpenyőben felolvasztjuk. Közben néhányszor megmozgatjuk az edényt, hogy ne égjen meg a cukor. Amint felolvadt, hozzáadjuk a vajat. Ha a keverék szép egyneművé válik, akkor beleforgatjuk a gyümölcsdarabokat is.

 

A tejbegrízhez a tejet feltesszük melegedni a búzadarával együtt. Közben folyamatosan kevergetjük. Ha már forr, és kezd sűrűsödni, belerakjuk a vaníliás cukrot, és elkeverjük benne a vajat. Ezután tányérokba adagoljuk, megszórjuk fahéjas cukorral, és a karamellás gyümölcsökkel tálaljuk.

 

A finom ételek elkészítését a Magyar Tej termékeket gyártó Alföldi Tej támogatta!

Ajánljuk még:

A bőrápolás és a tápanyag-utánpótlás mindenkori jolly jokere: a banánhéj a barátod!

Az egyik legismertebb trópusi gyümölcs, amely rendhagyó módon héjában tárolja a legtöbb vitamint és ásványi anyagot. Sajnos a hosszú út kibírásához a legtöbb banánt vegyszerekkel kezelik, ezért héja nem alkalmas a fogyasztásra – holott eredendően igen finom csemege készíthető belőle. De aggodalomra semmi ok: bemutatunk pár olyan hasznos háztartási praktikát, amiben jó hasznát vesszük a nem teljesen bio banánoknak is. De azért mégiscsak azt ajánlom, hogy amikor csak lehet, a kezelésmentes gyümölcsöt válasszuk!