Tárkonyos-vargányás krumplileves

Gasztro

Tárkonyos-vargányás krumplileves

Az ősz egyik legjobb része: a gomba!

Hozzávalók

  • 15 gramm szárított vargánya (felhasználás előtt legalább két órára be kell áztatni) vagy 20 dkg friss vargánya
  • 1/2 kg krumpli
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyem
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • szárított vagy friss tárkony
  • tárkonyecet
  • kevés pirospaprika
  • liszt
  • tejföl

Elkészítés

Az apróra vágott krumplit, leveszöldséget, hagymát, fokhagymát, a beáztatott vargányát áztatóvízzel együtt, vagy a friss vargányát enyhén sós vízben tárkonnyal fűszerezve megfőzzük. Amikor megfőtt, kevés liszttel, tejföllel, pici pirospaprikával, tárkonyecettel és tejföllel habarást készítünk. A forrásban lévő levest behabarjuk, de előtte a forró léből a habaráshoz adunk egy kicsit, nehogy az ecet összerántsa! Forrón tálaljuk, például egy jó lángossal kísérve!