Tarhonya

Gasztro

Tarhonya

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 1 kg liszt
  • 8 db tojás

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A tarhonya elkészítéséhez szükségünk lesz egy kisebb méretű fa dagasztóteknőre. Ebbe öntjük bele a lisztet. A tojásokat kézzel kissé felverjük, de csak annyira, hogy egynemű legyen a keverék. Ezután apránként elkezdjük adagolni a tojást a liszthez. Egy keveset rácsorgatunk a lisztre, majd elkezdjük a teknő oldalához dörzsölgetni a kezünkkel. Így kezdenek el képződni a tésztagalacsinok. Amelyik túl nagyra sikeredett, azokat tépkedjük szét, és folytassuk a dörzsölést egészen addig, amíg a tojás el nem fogy.

Kitartóan végezzük ezt a műveletet, míg ki nem alakulnak a kisebb-nagyobb tarhonyaszemek. Amikor azt látjuk, hogy van már egy nagyobb mennyiségű, megfelelő méretű tarhonyánk a teknőben, akkor egy rostán szitáljuk át.

 

A kész szemek fennmaradnak, a többi tésztát pedig tovább dörzsölgetjük a fateknő oldalához. Ezt addig folytatjuk, míg szépen lassan elfogy a tészta a teknőből. Fehér abroszon néhány óra alatt szépen kiszárad és mehet a vászonzsákba.

Ajánljuk még:

Fahasábos dekoráció – az egyszerűségből áradó melegség

Tél vége felé már ott lebeg a levegőben a tavasz ígérete – a kínaiak szerint a nyár a téli napfordulóval kezdődik, hiszen ekkortól már egyre hosszabbak lesznek a nappalok. Napról napra több a madárdal, simogatóbb a napsütés, és mindig nagyobb vágyat érzek, hogy az örökzöldes és mohás dekorációkat felváltsák a tavaszi virágosok. Íme, néhány ötlet ahhoz, hogyan használhatjuk fel a fadarabokat, hasábokat az egyszerű lakásdíszekhez!