Tállyai 12 lapos dobostorta

Gasztro

Tállyai 12 lapos dobostorta

Borbás Marcsi receptje.

Hozzávalók:

  • 12 db tojás
  • 12 evőkanál cukor
  • 12 evőkanál liszt
  • 1/2 csomag sütőpor

A krémhez:

Tovább olvasok
  • 60 dkg teavaj
  • 26 dkg étcsokoládé
  • 6 tojás
  • 25 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A lapokhoz a 12 db tojásfehérjét felverjük 12 evőkanál cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat is. Ezután jöhet bele a 12 evőkanál liszt, melyet fél csomag sütőporral elkeverünk. Ezt a műveletet már ne géppel végezzük.

Ebből a keverékből 12 db vékony piskótalapot sütünk. Hőlégkeveréses sütőben 180 fokon kb. 8-10 percig sütünk egy lapot.

A krémhez a porcukrot, a vaníliás cukrot, 1 egész tojást és 5 tojássárgáját vízgőz fölött sűrűre főzünk, majd beletesszük az étcsokoládét. Ha a csokoládé elolvadt, hozzáadjuk a teavajat is. Ezután a krémet levesszük a vízgőzről, és szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni. Ezután megkenjük a 12 lapot, és az oldalára is kenünk a krémből.

A cukormázhoz 20dkg cukrot felolvasztunk lassú tűzön, majd óvatosan a torta legfelső lapjára öntjük. Picit várunk, hogy elkezdjen szilárdulni, majd a cukormázzal befedett lapot 16 szeletre vágjuk. Ezeket a körcikkeket helyezzük a torta tetejére. A maradék krémmel kidíszítjük.

 

 

 

 

 

Ajánljuk még:

Látványos finomságok zsenge karottából

A karotta szó hengeres, zsenge sárgarépát jelöl valójában. Dallamos, elegáns kifejezés, így könnyebben eladható azoknak, akiknek a sárgarépa valami nem túl kedves ízemléket jelent. A zsenge, tavaszi karotta nyersen is jó, de ott a helye szinte minden fogásban. Színes, vitamindús, roppanós. És ne feledjük: illatos zöldje a petrezselyemhez hasonlóan felhasználható!

 

Már követem az oldalt

X