Hozzávalók
- 16 db zsenge, permetezetlen szőlőlevél
- 1 dl olaj
- 40 dkg sárgarépa
- 40 dkg zeller
- 20 dkg reszelt sajt
- só
- borsikafű
Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
Elkészítés
A megtisztított zöldségeket lereszeljük, reszelt sajttal, sóval, borsikafűvel összekeverjük, majd 8 részre osztjuk és gombócokká gyúrjuk. A szőlőleveleket leforrázzuk, kettőt-kettőt olajozott alufóliára fektetünk. A közepére helyezünk egy sajtos-zöldséges gombócot, kissé ellapítjuk, a szőlőlevelekbe becsomagoljuk, végül az alufóliába göngyöljük. Faszénparázs felett, grillrácson 10-15 perc alatt megsütjük. Készíthetjük természetesen tepsiben is, sütőben sütve is
Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
Ha később is szeretnénk elkészíteni ezt a fogást, tegyünk el zsenge szőlőlevelet üvegben! A kiválogatott, megmosott leveleket nyomkodjuk bele szorosan kisebb, széles szájú üvegekbe, töltsük fel sós vízzel. Az üvegeket gondosan zárjuk le, és hőkezeléssel tartósítsuk. Vagyis állítsuk vízzel telt lábosba, és a forrástól számítva 20 percig, csöndes gyöngyözéssel, fedő alatt gőzöljük.
Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
Ajánljuk még: