Szilvás morzsasüti

Gasztro

Szilvás morzsasüti

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 10 dkg hideg vaj
  • 9 dkg liszt
  • 4 dkg barna cukor
  • 2 marék tökmag
  • 40 dkg szilva
  • 3-4 ek. barna cukor
  • 5 dkg vaj

 

  • 2 dkg vaj a sütőforma kikenéséhez

 

Elkészítés

A hideg vajat késes aprítóba rakjuk a liszttel, a cukorral és a tökmaggal. Ezután elkezdjük összedolgozni. Akkor jó, ha még morzsalékos, és nem áll teljesen össze. A sütőforma alját kikenjük vajjal, megszórjuk barnacukorral, majd megtöltjük a félbe vágott, kimagozott szilvával.

A tetejére is szórunk egy kis cukrot, majd rámorzsoljuk a tökmagos keveréket.
200 fokos sütőben húsz perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a morzsa gyönyörűen megpirult, a szilva
pedig sűrű és ragacsos.

 A recept megjelenését a Smeg támogatta.