Hozzávalók
- 10 dkg hideg vaj
- 9 dkg liszt
- 4 dkg barna cukor
- 2 marék tökmag
- 40 dkg szilva
- 3-4 ek. barna cukor
- 5 dkg vaj
- 2 dkg vaj a sütőforma kikenéséhez
Elkészítés
A hideg vajat késes aprítóba rakjuk a liszttel, a cukorral és a tökmaggal. Ezután elkezdjük összedolgozni. Akkor jó, ha még morzsalékos, és nem áll teljesen össze. A sütőforma alját kikenjük vajjal, megszórjuk barnacukorral, majd megtöltjük a félbe vágott, kimagozott szilvával.
A tetejére is szórunk egy kis cukrot, majd rámorzsoljuk a tökmagos keveréket.
200 fokos sütőben húsz perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a morzsa gyönyörűen megpirult, a szilva
pedig sűrű és ragacsos.
A recept megjelenését a Smeg támogatta.
Ajánljuk még: