Hozzávalók
- 20 szem szilva
- 4 dkg karamellás fehércsokoládé
- 4 dkg marcipán
A bundához:
- 14 dkg finomliszt
- 1 csipet sütőpor
- 3 tojás
- ízlés szerint kardamom
- fél narancs héja
- 2 dkg kristálycukor
- 6 cl tej
- 1,2 dl szóda
A sütéshez: olaj
Elkészítés
A szilvákat kimagozzuk, de figyeljünk rá, hogy maradjanak egyben a gyümölcsök. A magok helyére ezután ízlés szerint marcipánt vagy csokoládét töltünk. Vékony fapálcikákra tűzzük a szilvákat úgy, hogy a pálca össze is fogja őket.
A bundához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. Közben a sárgájákat kézi habverő segítségével elkeverjük a tejjel, a szódával és a cukorral. Ízesítjük narancshéjjal és kardamommal, majd simára keverjük a sütőporos liszttel. Végül a fehérjehabot is óvatosan beleforgatjuk.
### ZONE-2 ###
Ebbe a masszába mártjuk bele a szilvákat, és nem túl forró olajban aranybarnára, roppanósra sütjük. Figyeljünk, hogy az olaj teljesen lepje el a gyümölcsöt.
Érdemes magasabb falú edényt választani, illetve nem túl nagyot, hogy a pálcikára szúrt szilvák ne tudjanak eldőlni.