Szilva bundában

Gasztro

Szilva bundában

Harrer-Abosi Beatrix receptje.

Hozzávalók:

  • 20 szem szilva

 

  • 4 dkg karamellás fehércsokoládé
  • 4 dkg marcipán 

A bundához:

  • 14 dkg finomliszt
  • 1 csipet sütőpor
  • 3 tojás
  • ízlés szerint kardamom
  • fél narancs héja
  • 2 dkg kristálycukor
  • 6 cl tej
  • 1,2 dl szóda

 

  • a sütéshez olaj

Elkészítés:

A szilvákat kimagozzuk, de figyeljünk rá, hogy maradjanak egyben a gyümölcsök. A magok helyére ezután ízlés szerint marcipánt vagy csokoládét töltünk. Vékony fapálcikákra tűzzük a szilvákat úgy, hogy a pálca össze is fogja őket.

A bundához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. Közben a sárgájákat kézi habverő segítségével elkeverjük a tejjel, a szódával és a cukorral. Ízesítjük narancshéjjal és kardamommal, majd simára keverjük a sütőporos liszttel. Végül a fehérjehabot is óvatosan beleforgatjuk. Ebbe a masszába mártjuk bele a szilvákat, és nem túl forró olajban aranybarnára, roppanósra sütjük. Figyeljünk, hogy az olaj teljesen lepje el a gyümölcsöt. Érdemes magasabb falú edényt választani, illetve nem túl nagyot, hogy a pálcikára szúrt szilvák ne tudjanak eldőlni.

Ajánljuk még:

Almás-diós pite cider szósszal
Talán sokan gondolják, a fagyis almáspitét már nem lehet fokozni, de ők még nem ismerik ezt a különleges receptet. A cider mindenhogy jó, de a legjobb az almáspitén.