Szezámos újburgonya

Gasztro

Szezámos újburgonya

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 2 ek növényi olaj
  • 1,5 kg újburgonya
  • 1 dl víz
  • 2 ek szójaszósz
  • 2 ek Univer ketchup
  • 2 ek méz
  • 1 ek cukor
  • 1 gerezd fokhagyma
  • őrölt csípős paprika ízlés szerint
  • 1 ek szezámmag

 

Tovább olvasok
 
szezamos-ujburgonya-recept-borbas-marcsi

 Elkészítés:

Egy mélyebb serpenyőben felhevítjük az olajat. A burgonyát megmossuk, majd cikkekre vágjuk, és a serpenyőbe tesszük. Addig sütjük, amíg elkezd pirulni, és részben átsül, kb 7-8 perc alatt. 

Amíg a burgonya puhul, összekeverjük egy tálban a vizet, a szójaszószt, a ketchupot, a mézet, a cukrot, a lereszelt fokhagymát és a csípős paprikát. Ezt öntjük a krumplira , majd visszavesszük alatta a tüzet, és további 6-8 percig pároljuk. Közben a szósz besűrűsödik, és ragacsos, illatos bevonatot képez minden burgonyacikken. Végül megszórjuk az egészet szezámmaggal, és máris tálaljuk.

szezamos-ujburgonya-recept-borbas-marcsi

 

A recept az Univer támogatásával készült.

Ajánljuk még:

„Hazánknak czímere; áldott a ki hozta!” – az őszinte töltött káposzta

Nálatok is ott rotyog már, a fazékban? A fenyőillattal keveredő aromái a karácsonyi hangulat balzsamos összetevői.
Vannak hagyományos, őszinte ételek, amelyekkel nem lehet hazudni. Ilyen a töltött káposzta is: ott van benne a friss hús íze, a jól ismert fűszerek aromája. Tudjuk, mit várhatunk tőle, s legfeljebb csak akkor kapjuk fel a fejünket, ha valami szokatlant vélünk felfedezni benne. Talán nem véletlenül vált a karácsony egyik ikonikus fogásává.