Hozzávalók:
- 2 ek növényi olaj
- 1,5 kg újburgonya
- 1 dl víz
- 2 ek szójaszósz
- 2 ek Univer ketchup
- 2 ek méz
- 1 ek cukor
- 1 gerezd fokhagyma
- őrölt csípős paprika ízlés szerint
- 1 ek szezámmag
![szezamos-ujburgonya-recept-borbas-marcsi](/data/articles/113/1135/article-113569/szezamos_ujburgonya_recept_Borbas_Marcsi_1_fit_1060x10000.jpg?key=75d9c5b6854852d656b74ed12d8fa784)
Elkészítés:
Egy mélyebb serpenyőben felhevítjük az olajat. A burgonyát megmossuk, majd cikkekre vágjuk, és a serpenyőbe tesszük. Addig sütjük, amíg elkezd pirulni, és részben átsül, kb 7-8 perc alatt.
Amíg a burgonya puhul, összekeverjük egy tálban a vizet, a szójaszószt, a ketchupot, a mézet, a cukrot, a lereszelt fokhagymát és a csípős paprikát. Ezt öntjük a krumplira , majd visszavesszük alatta a tüzet, és további 6-8 percig pároljuk. Közben a szósz besűrűsödik, és ragacsos, illatos bevonatot képez minden burgonyacikken. Végül megszórjuk az egészet szezámmaggal, és máris tálaljuk.
![szezamos-ujburgonya-recept-borbas-marcsi](/data/articles/113/1135/article-113569/szezamos_ujburgonya_recept_Borbas_Marcsi_4_fit_1060x10000.jpg?key=b7fc12f1b05469d1870a904fa56f1206)
A recept az Univer támogatásával készült.
Ajánljuk még: