Gasztro

Szezámos újburgonya

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 2 ek növényi olaj
  • 1,5 kg újburgonya
  • 1 dl víz
  • 2 ek szójaszósz
  • 2 ek Univer ketchup
  • 2 ek méz
  • 1 ek cukor
  • 1 gerezd fokhagyma
  • őrölt csípős paprika ízlés szerint
  • 1 ek szezámmag

 

Tovább olvasok
 
szezamos-ujburgonya-recept-borbas-marcsi

 Elkészítés:

Egy mélyebb serpenyőben felhevítjük az olajat. A burgonyát megmossuk, majd cikkekre vágjuk, és a serpenyőbe tesszük. Addig sütjük, amíg elkezd pirulni, és részben átsül, kb 7-8 perc alatt. 

Amíg a burgonya puhul, összekeverjük egy tálban a vizet, a szójaszószt, a ketchupot, a mézet, a cukrot, a lereszelt fokhagymát és a csípős paprikát. Ezt öntjük a krumplira , majd visszavesszük alatta a tüzet, és további 6-8 percig pároljuk. Közben a szósz besűrűsödik, és ragacsos, illatos bevonatot képez minden burgonyacikken. Végül megszórjuk az egészet szezámmaggal, és máris tálaljuk.

szezamos-ujburgonya-recept-borbas-marcsi

 

A recept az Univer támogatásával készült.

Ajánljuk még:

Sárgarépa-főzelék

Textúrák, színek, ízek játéka egyetlen tál főzelékben: egy tál nemszeretem-főzelékben. De csupán addig, amíg a kanál belemerül, azután a nyelven olvad szét az enyhén karamellizálódott, ha jól csináltuk, csöppet még roppanós répa és az azt körülölelő fűszeres krém. Játszik vele a gondolat: mitől ilyen selymes, mi az, amitől extra, valami más. Amitől a sárgarépa-főzelék egy szelet rántott májjal elsőrangú menüvé lép elő, a máj finom kesernyés zamata éppen jól rímel rá. Ez nem az a menzás változat, amivel sokakat ki lehet űzni a világból – érdemes kipróbálni!  Igazi böjti étel, sőt: vegán, glutén-, tej- és minden allergéntől mentes.