Hozzávalók:
- 2 ek növényi olaj
- 1,5 kg újburgonya
- 1 dl víz
- 2 ek szójaszósz
- 2 ek Univer ketchup
- 2 ek méz
- 1 ek cukor
- 1 gerezd fokhagyma
- őrölt csípős paprika ízlés szerint
- 1 ek szezámmag
Elkészítés:
Egy mélyebb serpenyőben felhevítjük az olajat. A burgonyát megmossuk, majd cikkekre vágjuk, és a serpenyőbe tesszük. Addig sütjük, amíg elkezd pirulni, és részben átsül, kb 7-8 perc alatt.
Amíg a burgonya puhul, összekeverjük egy tálban a vizet, a szójaszószt, a ketchupot, a mézet, a cukrot, a lereszelt fokhagymát és a csípős paprikát. Ezt öntjük a krumplira , majd visszavesszük alatta a tüzet, és további 6-8 percig pároljuk. Közben a szósz besűrűsödik, és ragacsos, illatos bevonatot képez minden burgonyacikken. Végül megszórjuk az egészet szezámmaggal, és máris tálaljuk.
A recept az Univer támogatásával készült.
Ajánljuk még: