Hozzávalók:
- 30 dkg marha fehérpecsenye
- szerecsendió
- koriandermag
- csillagánizs
- jalapeno ízlés szerint
- 3 db szárzeller
- 2 szál újhagyma
- 1 szem lime
- 2-3 ek szójaszósz
- friss thai bazsalikom
- só
- 5 szem batáta
- só
- 1 ek olívaolaj
Elkészítés:
A koriandermagot, a csillagánizst és a félbevágott szerecsendiót szárazon megpirítjuk egy forró serpenyőben. Amikor elkezdenek pirulni-sötétedni a fűszerek, és kissé füstölnek, kivesszük őket, és egy tálba rakjuk.
Ezután a serpenyőbe kevés olívaolajat öntünk, és megpirítjuk a vékony csíkokra vágott marhahúst. Nem kell kevergetni, hagyjuk, hogy az egyik oldala átpiruljon, majd fordítsuk meg a húsokat. Fontos, hogy forró serpenyőbe tegyük a húst, hogy ne engedje ki a levét, ráadásul így „bezárjuk” a szaftokat.
Amint megpirult, ízlés szerint sózzuk, majd apróra vágott, zsenge zellerszárat és újhagymát adunk hozzá. Ízesítjük karikára vágott jalapenóval, és az előzőleg megpirított fűszereket is visszarakjuk a serpenyőbe. Adunk hozzá 1-2 gerezd fokhagymát, és lime-héjat. Öntünk rá szójaszószt, és megszórjuk friss thai bazsalikommal. Ekkor keverjük hozzá a sóval és kevés olívaolajjal elősütött, kockára vágott batátát. Az egészet összeforgatjuk, hogy a batáta is felvegye a szaftot. Végül megszórjuk az ételt szezámmaggal.
Azonnal, forrón találjuk.