Székelykáposzta

Gasztro

Székelykáposzta

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 2 ek zsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kg marha felsál
  • 1 szál füstölt kolbász
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 2-3 babérlevél
  • 80 dkg savanyú káposzta

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A szalonnát felaprítjuk, majd egy kevés sertészsíron, lassú tűznél kipirítjuk. Ezután a pörcöket kiszedjük, majd a kisült zsíron megdinszteljük a finomra vágott hagymát. Közben falatnyi darabokra vágjuk a húst és a kolbászt. A húst is a hagymához adjuk, és körbepirítjuk a darabokat. A kolbászt pirulás után hozzáadjuk a keverékhez, kicsit dinszteljük, majd jöhet az ételbe a fűszerpaprika, a babérlevél és a só. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Addig főzzük, míg a hús már majdnem teljesen puha. Ekkor adjuk hozzá a káposztát. A savanyú káposztát kóstoljuk meg, és ha szükséges, mossuk át, hogy az ételünk ne legyen túl sós.

Nagyjából 20-30 percig főzzük a hússal együtt. Ha elpárologna a leve, apránként pótolhatjuk a folyadékot. Akkor lesz igazán jó, ha a szaftja krémes és sűrű marad!

Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el:

Ajánljuk még:

Nincsen diós mákos nélkül! – Bejglitörténelem az ünnepekre

Ahány ház, annyi recept. Ahány íz, annyi történet. Ahány karácsony, annyi bejgli. De honnan ered a sztársütemény? Minek köszönheti népszerűségét? A bejgli még a karácsonyi kalácsot is lesöpörte az első helyről, mai napig őrzi királyi pozícióját az ünnepi desszertek között.