Hozzávalók:
- 15 dkg füstölt szalonna
- 2 ek zsír
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kg marha felsál
- 1 szál füstölt kolbász
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- 2-3 babérlevél
- 80 dkg savanyú káposzta
- só
Elkészítés:
A szalonnát felaprítjuk, majd egy kevés sertészsíron, lassú tűznél kipirítjuk. Ezután a pörcöket kiszedjük, majd a kisült zsíron megdinszteljük a finomra vágott hagymát. Közben falatnyi darabokra vágjuk a húst és a kolbászt. A húst is a hagymához adjuk, és körbepirítjuk a darabokat. A kolbászt pirulás után hozzáadjuk a keverékhez, kicsit dinszteljük, majd jöhet az ételbe a fűszerpaprika, a babérlevél és a só. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Addig főzzük, míg a hús már majdnem teljesen puha. Ekkor adjuk hozzá a káposztát. A savanyú káposztát kóstoljuk meg, és ha szükséges, mossuk át, hogy az ételünk ne legyen túl sós.
Nagyjából 20-30 percig főzzük a hússal együtt. Ha elpárologna a leve, apránként pótolhatjuk a folyadékot. Akkor lesz igazán jó, ha a szaftja krémes és sűrű marad!
Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el:
Ajánljuk még: