Sütőtökös „gofcsi”

Gasztro

Sütőtökös „gofcsi”

 Szikra Gabriella receptje 

Hozzávalók:

  • 300 g liszt
  • 300 g főtt burgonya
  • 300 g sült tök
  • 1 kk sütőpor
  • 1 tk só
  • kb. 5 dl tej
  • 3 dl szóda

A tálaláshoz:

  • marinált tök
  • szalonnás tejfölhab
  • tejszínes tökpüré
  • pirított tökmag

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A sütőtököt félbevágjuk, és egy kis cukorral megszórva puhára sütjük. A burgonyát héjában megfőzzük.

A lisztből, tejből, szódából és sütőporból palacsintatésztát keverünk. Ízesítjük sóval. A sütőtököt simára turmixoljuk, a főtt burgonyát lereszeljük, majd mindkettőt elkeverjük a palacsintatésztával. Gofrisütőben ropogósra sütjük. Marinált tökkel, szalonnás tejfölhabbal és pirított tökmaggal tálaljuk.

A maradék sütőtökből tejszínnel, sóval mártást főzünk, és azt is adunk hozzá.

Ajánljuk még:

Fügés finomságok

Bő egy emberöltővel ezelőtt még ritka vendég volt a hazai konyhákban a füge. Emlékszem, gyermekkoromban a Mecsek oldalában virított néhány bokor, és akkora öröm volt, ha a szőlőből hazaigyekvő bácsik egy-egy érett fügével ajándékoztak meg! Azóta sokat változott a világ, és lassan a mi kertünkben is jobban érzi magát a füge, mint a barack. Fügebőségben desszertben, előételben és borkorcsolyában is ott a helye ennek a különleges finomságnak, amely megédesíti a nyári pillanatokat.