Hozzávalók:
- 300 g liszt
- 300 g főtt burgonya
- 300 g sült tök
- 1 kk sütőpor
- 1 tk só
- kb. 5 dl tej
- 3 dl szóda
A tálaláshoz:
- marinált tök
- szalonnás tejfölhab
- tejszínes tökpüré
- pirított tökmag
Elkészítés:
A sütőtököt félbevágjuk, és egy kis cukorral megszórva puhára sütjük. A burgonyát héjában megfőzzük.
A lisztből, tejből, szódából és sütőporból palacsintatésztát keverünk. Ízesítjük sóval. A sütőtököt simára turmixoljuk, a főtt burgonyát lereszeljük, majd mindkettőt elkeverjük a palacsintatésztával. Gofrisütőben ropogósra sütjük. Marinált tökkel, szalonnás tejfölhabbal és pirított tökmaggal tálaljuk.
A maradék sütőtökből tejszínnel, sóval mártást főzünk, és azt is adunk hozzá.
Ajánljuk még: