Sült kínai kel és sült lazac

Gasztro

Sült kínai kel és sült lazac

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 1 fej kínai kel
  • 2 ek olívaolaj
  • 3 dkg vaj
  • 5 dkg húsos szalonna
  • egy szép darab lazac
  • friss kakukkfű vagy zsálya
  • 2-3 gerezd fokhagyma

Elkészítés

Egy tűzálló tálat kivajazunk, és beletesszük az elnegyedelt kínai kelt. Sózzuk, borsozzuk, és olívaolajjal meglocsoljuk. 200 fokos sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg piros nem lesz a széle. Amikor kész, pirított szalonnakockákkal megszórjuk. Ez lesz a köret.

A lazacot egy tepsibe tesszük, mindkét oldalát jól megsózzuk. Fontos, hogy sokáig ne hagyjuk állni, mert dehidratálódik a hal, száraz lesz. Szeletelt fokhagymával ízesítjük, és ízlés szerint fűszerezhetjük akár kakukkfűvel vagy zsályával is.

200-220 fokra melegített sütőbe tesszük, majd 5 perc múlva visszavesszük a hőmérsékletet 180 fokra, és tovább sütjük még kb. 20 percig.

Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el: 

Ajánljuk még:

Nincsen diós mákos nélkül! – Bejglitörténelem az ünnepekre

Ahány ház, annyi recept. Ahány íz, annyi történet. Ahány karácsony, annyi bejgli. De honnan ered a sztársütemény? Minek köszönheti népszerűségét? A bejgli még a karácsonyi kalácsot is lesöpörte az első helyről, mai napig őrzi királyi pozícióját az ünnepi desszertek között.