Hozzávalók
- 1 fej kínai kel
- 2 ek olívaolaj
- 3 dkg vaj
- 5 dkg húsos szalonna
- egy szép darab lazac
- friss kakukkfű vagy zsálya
- 2-3 gerezd fokhagyma
Elkészítés
Egy tűzálló tálat kivajazunk, és beletesszük az elnegyedelt kínai kelt. Sózzuk, borsozzuk, és olívaolajjal meglocsoljuk. 200 fokos sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg piros nem lesz a széle. Amikor kész, pirított szalonnakockákkal megszórjuk. Ez lesz a köret.
A lazacot egy tepsibe tesszük, mindkét oldalát jól megsózzuk. Fontos, hogy sokáig ne hagyjuk állni, mert dehidratálódik a hal, száraz lesz. Szeletelt fokhagymával ízesítjük, és ízlés szerint fűszerezhetjük akár kakukkfűvel vagy zsályával is.
200-220 fokra melegített sütőbe tesszük, majd 5 perc múlva visszavesszük a hőmérsékletet 180 fokra, és tovább sütjük még kb. 20 percig.
Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el:
Ajánljuk még: