Sült kínai kel és sült lazac

Gasztro

Sült kínai kel és sült lazac

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 1 fej kínai kel
  • 2 ek olívaolaj
  • 3 dkg vaj
  • 5 dkg húsos szalonna
  • egy szép darab lazac
  • friss kakukkfű vagy zsálya
  • 2-3 gerezd fokhagyma

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

Egy tűzálló tálat kivajazunk, és beletesszük az elnegyedelt kínai kelt. Sózzuk, borsozzuk, és olívaolajjal meglocsoljuk. 200 fokos sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg piros nem lesz a széle. Amikor kész, pirított szalonnakockákkal megszórjuk. Ez lesz a köret.

A lazacot egy tepsibe tesszük, mindkét oldalát jól megsózzuk. Fontos, hogy sokáig ne hagyjuk állni, mert dehidratálódik a hal, száraz lesz. Szeletelt fokhagymával ízesítjük, és ízlés szerint fűszerezhetjük akár kakukkfűvel vagy zsályával is.

200-220 fokra melegített sütőbe tesszük, majd 5 perc múlva visszavesszük a hőmérsékletet 180 fokra, és tovább sütjük még kb. 20 percig.

Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el: 

Ajánljuk még:

Balkáni kedvencünk: a töltött paprika ezer formája
Alig akad, aki ne szeretné. Jellegzetes illata, zamatos, savanykás íze, ínycsiklandozó látványa méltán emeli az egytálételek élvonalába. A töltött paprika a magyar gasztronómia egyik leghálásabb fogása, amit tájegységenként és családonként kis eltérésekkel ugyan, de mindannyian ismerünk és szeretünk.