Sült fokhagymás zöldségkrém
Olvasási idő: 2 perc

Sült fokhagymás zöldségkrém

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 1 fej fokhagyma
  • ½ fej zeller
  • 1 batáta
  • 1 csokor zsenge spenót
  • 2 ek. tökmagolaj
  • 2 ek. olívaolaj
  • őrölt bors

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A zöldségeket egyenként sütőpapírba és alufóliába csomagoljuk. Meg is sózzuk ezeket, és meglocsoljuk olívaolajjal. Ezután 180 fokos sütőbe rakjuk a csomagokat, és puhára sütjük a batátát, zellert és fokhagymát.

Ha elkészültek, óvatosan kicsomagoljuk, és hagyjuk langyosra hűlni őket. Ezután a batátát és a zellert meghámozzuk, a fokhagymát pedig kinyomjuk a héjából. Mindent aprítógépbe teszünk, adunk hozzá spenótot, tökmagolajat és sót, borsot. Krémesre összeturmixoljuk, majd friss kenyérrel tálaljuk.

A recept megjelenését a Smeg támogatta.

Kapcsolódó tartalom
Darázsfészek
Farkas Boglárka | 2025. október 20

Darázsfészek

Az ízeket éppen úgy örököljük, akárcsak genetikánkat és a családi történeteket. Valójában éppen ezek a történetek fűszerezik egyedivé az ételeket, amelyek gyermekkorunk legfontosabb pillanatait idézik bennünk. A nagymamától kapott receptekből később nemcsak süteményeket sütünk, de életünk ösvényeit róva ezek az ízek és emlékmorzsák biztosítanak éltető erőt a mindennapokhoz. Nosztalgiával sütöm mindig ezt a darázsfészket. Azt hiszem, sokan őrzünk hasonló recepteket!