Hozzávalók
- 1 fej fokhagyma
- ½ fej zeller
- 1 batáta
- 1 csokor zsenge spenót
- 2 ek. tökmagolaj
- 2 ek. olívaolaj
- őrölt bors
- só
Elkészítés
A zöldségeket egyenként sütőpapírba és alufóliába csomagoljuk. Meg is sózzuk ezeket, és meglocsoljuk olívaolajjal. Ezután 180 fokos sütőbe rakjuk a csomagokat, és puhára sütjük a batátát, zellert és fokhagymát.
Ha elkészültek, óvatosan kicsomagoljuk, és hagyjuk langyosra hűlni őket. Ezután a batátát és a zellert meghámozzuk, a fokhagymát pedig kinyomjuk a héjából. Mindent aprítógépbe teszünk, adunk hozzá spenótot, tökmagolajat és sót, borsot. Krémesre összeturmixoljuk, majd friss kenyérrel tálaljuk.
A recept megjelenését a Smeg támogatta.
Ajánljuk még: