Sült fokhagymás zöldségkrém

Gasztro

Sült fokhagymás zöldségkrém

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 1 fej fokhagyma
  • ½ fej zeller
  • 1 batáta
  • 1 csokor zsenge spenót
  • 2 ek. tökmagolaj
  • 2 ek. olívaolaj
  • őrölt bors

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A zöldségeket egyenként sütőpapírba és alufóliába csomagoljuk. Meg is sózzuk ezeket, és meglocsoljuk olívaolajjal. Ezután 180 fokos sütőbe rakjuk a csomagokat, és puhára sütjük a batátát, zellert és fokhagymát.

Ha elkészültek, óvatosan kicsomagoljuk, és hagyjuk langyosra hűlni őket. Ezután a batátát és a zellert meghámozzuk, a fokhagymát pedig kinyomjuk a héjából. Mindent aprítógépbe teszünk, adunk hozzá spenótot, tökmagolajat és sót, borsot. Krémesre összeturmixoljuk, majd friss kenyérrel tálaljuk.

A recept megjelenését a Smeg támogatta.

Ajánljuk még:

Tökravioli levendulás vajjal

Tökből sosem elég? Az ősz eme édes, ragyogó kincse annyi mindenbe belekívánkozik. Mivel a levendula nálunk megunhatatlan, olykor e két szín ötvöződik: a sárgás narancs és a liláskék. Egy komplementer őrület, egy elképesztő ízvarázslat? Ki kell próbálni, mert a chili meg a fokhagyma, a forró vajon sistergős levendulával elképesztő messzeségekbe röpít. Tök- és levendularajongóknak egyszerűen kötelező fogás, próbáljátok csak ki!