Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg durumliszt
- kb. 1,5 dl víz
- 1 csipet só
A töltelékhez:
- 1 közepes cukkini
- 1 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csokor snidling
- 2 marék bébispenót
- frissen őrölt bors
- só
Az összeállításhoz:
- 2,5 dl mandulatejszín
- friss petrezselyem
Elkészítés:
A tésztához a lisztet elkeverjük a sóval, majd összegyúrjuk a vízzel. Annyi folyadékot adjunk hozzá, hogy rugalmas, jól kezelhető tésztát kapjunk. Ha már sima a felülete, becsomagoljuk, és pihentetjük legalább fél órát.
A töltelékhez a cukkinit lereszeljük és lesózzuk. Ezután kicsavarjuk a levét, majd kevés olívaolajon ledinszteljük. Hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, snidlinget, petrezselymet, majd a bébispenótot is. Sózzuk, borsozzuk, majd rövid ideig még pároljuk. Ha elkészült, hagyjuk hűlni.
Ha a tészta megpihent, vékonyra kinyújtjuk, majd közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Kiadagoljuk a tölteléket, és a töltelék körül megnedvesítjük a tésztát. Mindegyiket befedjük egy másik tésztakarikával. A széleket összenyomkodjuk, majd körben több helyen megcsippentjük.
Sós, forrásban lévő vízben néhány perc alatt kifőzzük a raviolikat. A mandulatejszínt felforraljuk, majd rászedjük a vízből a tésztákat. Óvatosan átkeverjük, majd friss petrezselyemmel tálaljuk.
A recept a Smeg támogatásával készült
Ajánljuk még: