Spárgás-sonkás batyu

Gasztro

Spárgás-sonkás batyu

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 1 adag leveles tészta
  • 1 csokor spárga
  • 7-8 szelet sonka vagy bacon
  • 15 dkg sajt
  • 1 egész tojás

Elkészítés

A leveles tésztát 8 darabra vágjuk. A spárgákat meghámozzuk, a végüket letörjük. Kettesével, hármasával körbetekerjük egy szelet sonkával vagy szalonnával, és a leveles tésztára helyezzük.

A tésztadarabokat úgy tegyük magunk elé, hogy a csúcsok felfelé, illetve lefelé mutassanak. Ha ráhelyeztük a betekert spárgát, megszórjuk reszelt sajttal, és két oldalról a tésztát középre hajtjuk, majd kissé összenyomjuk, hogy sütés közben ne nyíljon szét a batyunk.

Ezután a külsejét lekenjük felvert tojással, majd megszórjuk sajttal. 200 fokos sütőben addig sütjük, míg szép piros nem lesz a tészta és a sajt.

Ajánljuk még:

Ahány ház, annyi szokás – ázsiai leveskalauz, a pho -tól a tom yum-ig

Leveses nemzet vagyunk: előételként és fő fogásként is szeretjük a szerényebb és gazdagabb leveket. Ázsiában sincs ez másként: Kínától Thaiföldig isszák, szürcsölik, kanalazzák, pálcikával eszik a könnyű és akár reggelire fogyasztható, valamint a fajsúlyosabb, egész étkezést kitöltő, tésztás-húsos variációkat. Amióta a ‘90-es években megismerkedtünk az első „csípős-savanyúval”, van egyféle vonzódás és több divathullámot is megéltünk már – vegyük csak a pho-t vagy éppen a ramen trendjét.