Spárgás-sonkás batyu
Olvasási idő: 1 perc

Spárgás-sonkás batyu

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 1 adag leveles tészta
  • 1 csokor spárga
  • 7-8 szelet sonka vagy bacon
  • 15 dkg sajt
  • 1 egész tojás

Elkészítés

A leveles tésztát 8 darabra vágjuk. A spárgákat meghámozzuk, a végüket letörjük. Kettesével, hármasával körbetekerjük egy szelet sonkával vagy szalonnával, és a leveles tésztára helyezzük.

A tésztadarabokat úgy tegyük magunk elé, hogy a csúcsok felfelé, illetve lefelé mutassanak. Ha ráhelyeztük a betekert spárgát, megszórjuk reszelt sajttal, és két oldalról a tésztát középre hajtjuk, majd kissé összenyomjuk, hogy sütés közben ne nyíljon szét a batyunk.

Ezután a külsejét lekenjük felvert tojással, majd megszórjuk sajttal. 200 fokos sütőben addig sütjük, míg szép piros nem lesz a tészta és a sajt.

Kapcsolódó tartalom
Darázsfészek
Farkas Boglárka | 2025. október 20

Darázsfészek

Az ízeket éppen úgy örököljük, akárcsak genetikánkat és a családi történeteket. Valójában éppen ezek a történetek fűszerezik egyedivé az ételeket, amelyek gyermekkorunk legfontosabb pillanatait idézik bennünk. A nagymamától kapott receptekből később nemcsak süteményeket sütünk, de életünk ösvényeit róva ezek az ízek és emlékmorzsák biztosítanak éltető erőt a mindennapokhoz. Nosztalgiával sütöm mindig ezt a darázsfészket. Azt hiszem, sokan őrzünk hasonló recepteket!