Gasztro

Spárgás-sonkás batyu

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 1 adag leveles tészta
  • 1 csokor spárga
  • 7-8 szelet sonka vagy bacon
  • 15 dkg sajt
  • 1 egész tojás

Elkészítés

A leveles tésztát 8 darabra vágjuk. A spárgákat meghámozzuk, a végüket letörjük. Kettesével, hármasával körbetekerjük egy szelet sonkával vagy szalonnával, és a leveles tésztára helyezzük.

A tésztadarabokat úgy tegyük magunk elé, hogy a csúcsok felfelé, illetve lefelé mutassanak. Ha ráhelyeztük a betekert spárgát, megszórjuk reszelt sajttal, és két oldalról a tésztát középre hajtjuk, majd kissé összenyomjuk, hogy sütés közben ne nyíljon szét a batyunk.

Ezután a külsejét lekenjük felvert tojással, majd megszórjuk sajttal. 200 fokos sütőben addig sütjük, míg szép piros nem lesz a tészta és a sajt.

Ajánljuk még:

Húsos táskával búcsúzunk a sárkánytól, köszöntjük a kígyót

A holdnaptár szerinti újév, vagy más néven a tavaszünnep, a kínaiak számára a legfontosabb ünnep, melyet a világ népességének egynegyede ünnepel. December 6-án felkerült az UNESCO emberiség szellemi kulturális örökségének listájára a „kínai emberek tradicionális újévi ünnepléséhez kapcsolódó társadalmi szokásai”, ami nem csak dicsőség, hanem egy lehetőség, hogy minél többen megismerjék és átélhessék ezeket a hagyományokat. Az ünnep szerencsét, gazdagságot és boldogságot hozó szimbolikus jelentésű ételeinek nyomába eredtünk a budapesti kínai negyedbe, hogy hiteles forrásból ismerjük meg kínai újév finomságait.