Spárgás-sonkás batyu

Gasztro

Spárgás-sonkás batyu

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 1 adag leveles tészta
  • 1 csokor spárga
  • 7-8 szelet sonka vagy bacon
  • 15 dkg sajt
  • 1 egész tojás

Elkészítés

A leveles tésztát 8 darabra vágjuk. A spárgákat meghámozzuk, a végüket letörjük. Kettesével, hármasával körbetekerjük egy szelet sonkával vagy szalonnával, és a leveles tésztára helyezzük.

A tésztadarabokat úgy tegyük magunk elé, hogy a csúcsok felfelé, illetve lefelé mutassanak. Ha ráhelyeztük a betekert spárgát, megszórjuk reszelt sajttal, és két oldalról a tésztát középre hajtjuk, majd kissé összenyomjuk, hogy sütés közben ne nyíljon szét a batyunk.

Ezután a külsejét lekenjük felvert tojással, majd megszórjuk sajttal. 200 fokos sütőben addig sütjük, míg szép piros nem lesz a tészta és a sajt.

Ajánljuk még:

Fahasábos dekoráció – az egyszerűségből áradó melegség

Tél vége felé már ott lebeg a levegőben a tavasz ígérete – a kínaiak szerint a nyár a téli napfordulóval kezdődik, hiszen ekkortól már egyre hosszabbak lesznek a nappalok. Napról napra több a madárdal, simogatóbb a napsütés, és mindig nagyobb vágyat érzek, hogy az örökzöldes és mohás dekorációkat felváltsák a tavaszi virágosok. Íme, néhány ötlet ahhoz, hogyan használhatjuk fel a fadarabokat, hasábokat az egyszerű lakásdíszekhez!