Spanyol burgonyás omlett

Gasztro

Spanyol burgonyás omlett

Tápláló reggeli, amit tortaként tálalhatsz!

Hozzávalók

  • 1 vöröshagyma
  • 8 db tojás
  • 5 szem burgonya
  • 1,2 dl olívaolaj
  • 1 marék reszelt sajt
  • só, bors, fokhagyma

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A burgonyát előfőzzük, majd apró kockákra vágva, egy serpenyőben olíva olajban sütni kezdjük. Fokhagymát és karikára vágott hagymát adunk hozzá, majd együtt pároljuk az egészet. Míg puhul a krumpli, a tojásokat felverjük, és hozzákeverjük a reszelt sajtot.

Ha elkészül a krumpli, ráöntjük a sajtos-tojásos elegyet, és kevergetés nélkül (!) sülni hagyjuk. Amikorra összeállt, a szélénél alányúlunk, majd egy tányér segítségével megfordítjuk. Az étel másik oldalát is lepirítjuk. Akkor lesz jó az eredmény, ha kívül ropogós, belül puha az étel!

Borbás Marcsi és Rákóczi Feri ezt az ételt ebben a videóban készítette el.

Ajánljuk még:

Teába mártogatós, cukorbundás linzer karika

Ebből az aprósüteményből szinte mindig volt nagyanyám kredencében. Ő nevezte „pereckulának”, hiszen virágos formájával, ropogós állagával aprócska perecekként tűntek el az unokák kezéből – villámgyorsan. Egyszerű linzertésztából készül, és legfőbb érdekessége, hogy a ráégetett cukorbunda mögött a tészta puha marad. Leginkább teába, tejeskávéba áztatva, és egy jó könyv olvasása közben majszolva mutatja meg igazi egyéniségét.