Spanyol burgonyás omlett

Gasztro

Spanyol burgonyás omlett

Tápláló reggeli, amit tortaként tálalhatsz!

Hozzávalók

  • 1 vöröshagyma
  • 8 db tojás
  • 5 szem burgonya
  • 1,2 dl olívaolaj
  • 1 marék reszelt sajt
  • só, bors, fokhagyma

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A burgonyát előfőzzük, majd apró kockákra vágva, egy serpenyőben olíva olajban sütni kezdjük. Fokhagymát és karikára vágott hagymát adunk hozzá, majd együtt pároljuk az egészet. Míg puhul a krumpli, a tojásokat felverjük, és hozzákeverjük a reszelt sajtot.

Ha elkészül a krumpli, ráöntjük a sajtos-tojásos elegyet, és kevergetés nélkül (!) sülni hagyjuk. Amikorra összeállt, a szélénél alányúlunk, majd egy tányér segítségével megfordítjuk. Az étel másik oldalát is lepirítjuk. Akkor lesz jó az eredmény, ha kívül ropogós, belül puha az étel!

Borbás Marcsi és Rákóczi Feri ezt az ételt ebben a videóban készítette el.

Ajánljuk még:

Karácsonyi harmóniák néhány sikkes aprósággal

Küszöbön az advent, az év legmeghittebb időszaka. Ebben a négy hétben szívünket, lelkünket és otthonunkat is készítgetjük, szépítgetjük az esztendő legbensőségesebb családi ünnepére, a karácsonyra. A bevásárláson és a sütés-főzésen túl a lakás is több figyelmet kap ilyenkor: a hagyományos adventi nagytakarítás után előkerülnek a féltve őrzött, örökölt díszek, de a hagyományhoz szeretünk magunk is hozzátenni friss, új szerzeményeket: így lesz igazán lélekemelő az ünnepvárás. Érdemes körbenéznünk a JYSK idei karácsonyi kollekciójában, hiszen különféle sikkes kiegészítőkkel tudjuk igazán tökéletessé tenni a karácsonyi hangulatot.