Gasztro

Sóágyon sült csirke

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 1 egész csirke
  • 1 kg Horváth Rozi jódozott só

 

Tovább olvasok

Elkészítés 

Ez a világ egyik legegyszerűbb sült csirke receptje, az eredmény a grillezett csirkéhez lesz hasonlatos. Ez az alap recept, de természetesen lehet variálni. A csirke hasüregébe tehetünk hagymát, fokhagymát, almát, de akár citromot is. Fontos, hogy kívül-belül jól sózzuk be. Egy kilogrammnyi sót öntsünk egy tepsi aljába, erre fektessük rá a csirkét.

180 fokon süssük pirosra. A só felfogja majd a csirkéből kisülő nedvességet, így az a sütési folyamat során tökéletesre fog sülni, nem fog párolódni. Így lesz a bőre a ropogós, a húsa pedig finom puha. 

A recept megjelenését a Horváth Rozi támogatta.

Ajánljuk még:

Ha ledobnál pár kilót: fehérjedús finomságok, amikkel sikerülhet!

„Itt a farsang, áll a bál, keringőzik a kanál, csárdást jár a habverő, bokázik a máktörő” – mi pedig bátran ehetünk jókat, ha tudjuk, mivel őrizhetjük meg karcsúságunkat. Szinte minden alakreform-szakértő hangsúlyozza, hogy a titok az étrend összeállításában rejlik: több fehérje és zöldség, de kevesebb szénhidrát lehet a kiegyensúlyozott, mégis laktató táplálkozás kulcsa. Összegyűjtöttük a legjobb fehérjedús fogásokat, hogy farsang idején se kelljen lemondanunk az ínyenc lakomákról úgy, hogy mégse kelljen folyton a mérleget figyelni.