Sóágyon sült csirke

Gasztro

Sóágyon sült csirke

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 1 egész csirke
  • 1 kg Horváth Rozi jódozott só

 

Tovább olvasok

Elkészítés 

Ez a világ egyik legegyszerűbb sült csirke receptje, az eredmény a grillezett csirkéhez lesz hasonlatos. Ez az alap recept, de természetesen lehet variálni. A csirke hasüregébe tehetünk hagymát, fokhagymát, almát, de akár citromot is. Fontos, hogy kívül-belül jól sózzuk be. Egy kilogrammnyi sót öntsünk egy tepsi aljába, erre fektessük rá a csirkét.

180 fokon süssük pirosra. A só felfogja majd a csirkéből kisülő nedvességet, így az a sütési folyamat során tökéletesre fog sülni, nem fog párolódni. Így lesz a bőre a ropogós, a húsa pedig finom puha. 

A recept megjelenését a Horváth Rozi támogatta.

Ajánljuk még:

A pogácsa szerepe az óév búcsúztatásában és az új év köszöntésében

A pogácsa a hétköznapokban és ünnepek alkalmával is asztalra kerülő étel, ami gyakori szereplője a legkülönfélébb menüsoroknak, vendégváró falatoknak és állófogadásoknak. Mégis kevesen tudják róla, hogy milyen fontos szerepet töltött be az új év és az új élet reménytejes várakozásában, és hogy mennyi hiedelem és szokás főszereplője volt az évszázadok során. Ezekből csemegézünk most.