Sóágyon sült csirke

Gasztro

Sóágyon sült csirke

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 1 egész csirke
  • 1 kg Horváth Rozi jódozott só

 

Tovább olvasok

Elkészítés 

Ez a világ egyik legegyszerűbb sült csirke receptje, az eredmény a grillezett csirkéhez lesz hasonlatos. Ez az alap recept, de természetesen lehet variálni. A csirke hasüregébe tehetünk hagymát, fokhagymát, almát, de akár citromot is. Fontos, hogy kívül-belül jól sózzuk be. Egy kilogrammnyi sót öntsünk egy tepsi aljába, erre fektessük rá a csirkét.

180 fokon süssük pirosra. A só felfogja majd a csirkéből kisülő nedvességet, így az a sütési folyamat során tökéletesre fog sülni, nem fog párolódni. Így lesz a bőre a ropogós, a húsa pedig finom puha. 

A recept megjelenését a Horváth Rozi támogatta.