Skót tojás

Gasztro

Skót tojás

Fekete Gergő receptje

Hozzávalók

  • 5 db 6 perces főtt tojás
  • 50 dkg darált mangalica-lapocka
  • 1 csokor petrezselyem
  • friss rozmaring
  • 1 fej salottahagyma
  • 1 kk. cayenne bors
  • frissen őrölt bors
  • 2 ek. dijoni mustár

A panírozáshoz:

  • 2 db egész tojás
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg kenyérmorzsa

A sütéshez: étolaj

A tálaláshoz: házi majonéz

 

Tovább olvasok

Elkészítés

Ehhez a recepthez használhatunk kemény tojást is, de érdemes 6 perces tojással is kipróbálni, úgy lesz a legfinomabb.

A darált húst összedolgozzuk a finomra vágott hagymával, a fűszerekkel és a mustárral. Ízlés szerint sózzuk. Ezután 10 dkg-os adagokra osztjuk a húst, majd adagonként kiterítjük egy folpackra. A közepére helyezzük a főtt, megpucolt tojást, majd becsomagoljuk. Fontos, hogy a hús egyenletesen vegye körbe a főtt tojást. Ezután bepanírozzuk a szokásos módon. Lisztbe, felvert tojásba és kenyérmorzsába forgatjuk. Közepesen meleg olajban szép pirosra sütjük. Házi majonézzel tálaljuk.