Hozzávalók
- 5 db 6 perces főtt tojás
- 50 dkg darált mangalica-lapocka
- 1 csokor petrezselyem
- friss rozmaring
- 1 fej salottahagyma
- 1 kk. cayenne bors
- frissen őrölt bors
- 2 ek. dijoni mustár
- só
A panírozáshoz:
- 2 db egész tojás
- só
- 15 dkg liszt
- 15 dkg kenyérmorzsa
A sütéshez: étolaj
A tálaláshoz: házi majonéz
Elkészítés
Ehhez a recepthez használhatunk kemény tojást is, de érdemes 6 perces tojással is kipróbálni, úgy lesz a legfinomabb.
A darált húst összedolgozzuk a finomra vágott hagymával, a fűszerekkel és a mustárral. Ízlés szerint sózzuk. Ezután 10 dkg-os adagokra osztjuk a húst, majd adagonként kiterítjük egy folpackra. A közepére helyezzük a főtt, megpucolt tojást, majd becsomagoljuk. Fontos, hogy a hús egyenletesen vegye körbe a főtt tojást. Ezután bepanírozzuk a szokásos módon. Lisztbe, felvert tojásba és kenyérmorzsába forgatjuk. Közepesen meleg olajban szép pirosra sütjük. Házi majonézzel tálaljuk.
Ajánljuk még: