Savanyú káposztán sült liba

Gasztro

Savanyú káposztán sült liba

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 1 liba
  • 2 kg savanyú káposzta
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db petrezselyemgyökér
  • 1 db zeller


  • körethez néhány bébirépa 

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

Az egész libát megtisztítjuk és besózzuk. A zöldségeket szintén megpucoljuk, majd karikákra vágjuk. Egy nagy tepsi aljára szép egyenletesen elterítjük a savanyú káposztát, az aprított sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, valamint a zellert. Erre az ágyra helyezzük rá a libát. Alufóliát borítunk rá, majd 160° C-on 2-2,5 órán át pároljuk. Ezután levesszük az alufóliát és a liba bőrét újból megsózzuk. 180° C-on további egy óra alatt pirosra sütjük. A kisült zsírból kiveszünk egy kicsit, majd ezen pirítjuk meg a bébirépákat. Ezt tálaljuk köretként a liba mellé. 

A cikk megjelenését az Agrármarketing Centrum támogatta.

Ajánljuk még:

Komáromi Jókai palacsinta, avagy az írófejedelem bablevese szilárd változatban

A Jókai bablevesről talán már mindannyian hallottunk. És a Jókai palacsintáról? Jómagam nemrég ismerkedtem meg vele komáromi látogatásom során. Olyannyira meglepődtem azon, hogy késsel-villával faltam a jó bablevesből ismert ízeket, olvadtak a textúrák a nyelvemen, hallgattam a palacsinta születéstörténetét, és közben egyre az járt a fejemben, hogy száz év múlva féltve őrzött legenda lehet az alig egy éves ételköltemény. Hazaérve persze elkészült nálunk is, hogy leteszteljem, mit szól hozzá a bableveskedvelő siserehad. Megnyalták utána mind a tíz ujjukat!

 

Már követem az oldalt

X