Savanyított mustáros tojás

Gasztro

Savanyított mustáros tojás

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 1 csésze almaecet
  • 2 ek cukor
  • 1/2 csésze víz
  • 1 ek Univer mustár
  • 1 tk só
  • 1 tk zellermag
  • 1 tk mustármag
  • 4-5 szem szecsuáni bors
  • 1 közepes hagyma
  • 6 db keményre főtt nagy tojás

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A vizet elkeverjük az ecettel, és hozzáadjuk a cukrot, a sót, a mustárt és a fűszereket. Az egészet felforraljuk, majd visszavesszük alatta a hőt, lefedjük, és tíz percig gyöngyözve forraljuk.

A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk, majd egy befőttes üvegbe tesszük. A hagymát felkarikázzuk, és a tojások közé rakjuk szintén az üvegbe. Ha elkészült a lé, felöntjük vele a tojásokat, majd gondosan lezárjuk az üveget.

Ha kihűlt, legalább egy éjszakára hűtőbe rakjuk. Hűtőszekrényben egy hétig tárolható.

 

A recept az Univer támogatásával készült.

Ajánljuk még:

Téli tartósítási kisokos: frissen tarthatod a szőlőt, paprikát és tököt is!

Az ősz közeledtével gyakorta halljuk: ideje feltölteni energiaraktárainkat. A természet ugyanis megteremtette elképesztő körforgását, amelyben a szűkösebb hónapoknak éppúgy helye van, mint a napfényben és friss termésekben bővelkedő meleg időszakoknak. Ez az élet rendje, ezt kell elfogadnunk. De mint mindig: most is megmutatkozik az emberiség ösztönös leleményessége, amely bár uralkodni nem tud az ősi erőkön, kreatívan túlélni, átvészelni annál inkább.