Hozzávalók
- 1 csésze almaecet
- 2 ek cukor
- 1/2 csésze víz
- 1 ek Univer mustár
- 1 tk só
- 1 tk zellermag
- 1 tk mustármag
- 4-5 szem szecsuáni bors
- 1 közepes hagyma
- 6 db keményre főtt nagy tojás
Elkészítés
A vizet elkeverjük az ecettel, és hozzáadjuk a cukrot, a sót, a mustárt és a fűszereket. Az egészet felforraljuk, majd visszavesszük alatta a hőt, lefedjük, és tíz percig gyöngyözve forraljuk.
A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk, majd egy befőttes üvegbe tesszük. A hagymát felkarikázzuk, és a tojások közé rakjuk szintén az üvegbe. Ha elkészült a lé, felöntjük vele a tojásokat, majd gondosan lezárjuk az üveget.
Ha kihűlt, legalább egy éjszakára hűtőbe rakjuk. Hűtőszekrényben egy hétig tárolható.
A recept az Univer támogatásával készült.
Ajánljuk még: