
Hozzávalók
- 1 kg főznivaló burgonya
- 2 ek. olaj
- 2 fej vöröshagyma
- 2,5-3 dl zsíros tejföl
- frissen őrölt bors
- só
Rántott csirkemáj:
- 50 dkg csirkemáj
- 15 dkg liszt
- 3 db tojás
- 20 dkg zsemlemorzsa
- só
A sütéshez:
- 1 liter olaj
Elkészítés
A burgonyát héjában megfőzzük. Ezután hagyjuk hűlni, majd karikára felvágjuk. A hagymát megtisztítjuk, majd kockára vágjuk. Kevés olajon puhára dinszteljük, majd ráöntjük a tejfölt. Sóval, borssal ízesítjük, és belefogatjuk a burgonyát.
A csirkemájat megtisztítjuk, majd ízlés szerinti nagyságra daraboljuk. A szokásos módon panírozzuk, tehát lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. A májat ne sózzuk meg, mert megkeményedik, de a tojásba érdemes egy kis sót rakni. Bő olajban pirosra sütjük a panírozott májdarabokat. Figyeljünk, hogy ne süssük túl, mert akkor kiszárad.
Kapcsolódó tartalom

Balkáni lecsó
Az étel, amit bárki el tud készíteni, és mindenkinek ízlik.