Sajtos sült karfiol

Gasztro

Sajtos sült karfiol

Antal Csilla receptje

Hozzávalók:

  • 1 fej karfiol
  • 2 dkg Magyar Vaj
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 kk durvára őrölt bors
  • 1 kk kurkuma
  • ½ kk szerecsendió
  • 5 dkg Magyar Trappista Sajt
  • a tálaláshoz Magyar Tejföl és friss petrezselyem

 

Tovább olvasok

 

A karfiolt alaposan megmossuk, majd hagyjuk megszáradni. Egy éles késsel szeleteket vágunk belőle. A szeleteket és a leeső részeket is sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, és besózzuk. A vajat felolvasztjuk, elkeverjük az olívaolajjal, a borssal, a kurkumával, a szerecsendióval. Ezzel a fűszeres keverékkel alaposan bekenjük a karfioldarabokat. 180 fokos sütőben körülbelül 20 perc alatt puhára sütjük. Ha már szépen kezd pirulni, akkor lereszeljük a sajtot.

 

A tepsit kivesszük a sütőből, és a karfiolt megszórjuk a sajttal. Ezután rövid időre visszatesszük az egészet a sütőbe. Ha a sajt elolvadt, és kicsit meg is pirult, készen is van az étel. Tejföllel és friss petrezselyemmel tálaljuk.

A finom ételek elkészítését a Magyar Tej termékeket gyártó Alföldi Tej támogatta.

Ajánljuk még:

Fügés finomságok

Bő egy emberöltővel ezelőtt még ritka vendég volt a hazai konyhákban a füge. Emlékszem, gyermekkoromban a Mecsek oldalában virított néhány bokor, és akkora öröm volt, ha a szőlőből hazaigyekvő bácsik egy-egy érett fügével ajándékoztak meg! Azóta sokat változott a világ, és lassan a mi kertünkben is jobban érzi magát a füge, mint a barack. Fügebőségben desszertben, előételben és borkorcsolyában is ott a helye ennek a különleges finomságnak, amely megédesíti a nyári pillanatokat.