Hozzávalók:
- 1 fej karfiol
- 2 dkg Magyar Vaj
- 2 ek olívaolaj
- 1 kk durvára őrölt bors
- 1 kk kurkuma
- ½ kk szerecsendió
- só
- 5 dkg Magyar Trappista Sajt
- a tálaláshoz Magyar Tejföl és friss petrezselyem
A karfiolt alaposan megmossuk, majd hagyjuk megszáradni. Egy éles késsel szeleteket vágunk belőle. A szeleteket és a leeső részeket is sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, és besózzuk. A vajat felolvasztjuk, elkeverjük az olívaolajjal, a borssal, a kurkumával, a szerecsendióval. Ezzel a fűszeres keverékkel alaposan bekenjük a karfioldarabokat. 180 fokos sütőben körülbelül 20 perc alatt puhára sütjük. Ha már szépen kezd pirulni, akkor lereszeljük a sajtot.
A tepsit kivesszük a sütőből, és a karfiolt megszórjuk a sajttal. Ezután rövid időre visszatesszük az egészet a sütőbe. Ha a sajt elolvadt, és kicsit meg is pirult, készen is van az étel. Tejföllel és friss petrezselyemmel tálaljuk.
A finom ételek elkészítését a Magyar Tej termékeket gyártó Alföldi Tej támogatta.