Hozzávalók:
- 1 kg sütni való burgonya
- 6 dl Magyar Tej
- 20 dkg Magyar Trappista sajt
- 5 dkg Magyar Vaj
- 1 csokor újhagyma
- só, bors
- 1 ek liszt
- 1 kk szerecsendió
Ehhez az ételhez válasszunk újburgonyát, vagy olyat, aminek még nem túlságosan vastag a héja. Alaposan megsikálunk minden darabot, majd nagyon sűrűn bevagdossuk őket. Ehhez érdemes a krumplit egy spicckanálba rakni, így biztosan nem vágjuk át teljesen. Fontos, hogy türelmesen dolgozzunk, tényleg legyenek sűrűn a vágások. Ezután alaposan sózzuk meg a krumpliszemeket, a résekbe is kerüljön só és bors is.
Ezután elkészítjük az öntetet. A vajat felolvasztjuk, majd megfuttatjuk rajta a lisztet. Ezután elkezdjük adagolni hozzá a tejet. Folyamatosan kevergessük, hogy ne legyen csomós a mártásunk. Ha már felforrt, és elkezd sűrűsödni, akkor húzzuk le a tűzről, és adjuk hozzá a lereszelt sajtot. Fűszerezzük sóval és szerecsendióval.
Tegyük a burgonyákat egy tepsibe egymás mellé, majd öntsük rájuk a sajtmártást. Szórjuk meg aprított újhagymával, és fedjük le. 180 fokos sütőben süssük puhára. Ezután vegyük le a takarást, és hagyjuk, hogy megpiruljon a burgonya. Ebben a fázisban akár egy kis Magyar Túrót is szórhatunk köré.
A finom ételek elkészítését a Magyar Tej termékeket gyártó Alföldi Tej támogatta.