Sajtos-fűszeres egyben sült burgonya

Gasztro

Sajtos-fűszeres egyben sült burgonya

Antal Csilla receptje

Hozzávalók:

  • 1 kg sütni való burgonya
  • 6 dl Magyar Tej
  • 20 dkg Magyar Trappista sajt
  • 5 dkg Magyar Vaj
  • 1 csokor újhagyma
  • só, bors
  • 1 ek liszt
  • 1 kk szerecsendió

 

Tovább olvasok
sajtos-fuszeres-egyben-sult-burgonya-borbas-marcsi

 

Ehhez az ételhez válasszunk újburgonyát, vagy olyat, aminek még nem túlságosan vastag a héja. Alaposan megsikálunk minden darabot, majd nagyon sűrűn bevagdossuk őket. Ehhez érdemes a krumplit egy spicckanálba rakni, így biztosan nem vágjuk át teljesen. Fontos, hogy türelmesen dolgozzunk, tényleg legyenek sűrűn a vágások. Ezután alaposan sózzuk meg a krumpliszemeket, a résekbe is kerüljön só és bors is.

Ezután elkészítjük az öntetet. A vajat felolvasztjuk, majd megfuttatjuk rajta a lisztet. Ezután elkezdjük adagolni hozzá a tejet. Folyamatosan kevergessük, hogy ne legyen csomós a mártásunk. Ha már felforrt, és elkezd sűrűsödni, akkor húzzuk le a tűzről, és adjuk hozzá a lereszelt sajtot. Fűszerezzük sóval és szerecsendióval.

sajtos-fuszeres-egyben-sult-burgonya-borbas-marcsi

 

Tegyük a burgonyákat egy tepsibe egymás mellé, majd öntsük rájuk a sajtmártást. Szórjuk meg aprított újhagymával, és fedjük le. 180 fokos sütőben süssük puhára. Ezután vegyük le a takarást, és hagyjuk, hogy megpiruljon a burgonya. Ebben a fázisban akár egy kis Magyar Túrót is szórhatunk köré. 

A finom ételek elkészítését a Magyar Tej termékeket gyártó Alföldi Tej támogatta.