Hozzávalók
A piskótához:
- 5 db tojás
- 5 ek. cukor
- 5 ek. Czelli finomliszt
- 1 ek. kakaó
- 1 csipet só
A krémhez:
- 4 dl zsíros tej
- 3 ek. Czelli búzadara
- 15 dkg porcukor
- 20 dkg vaj
- 1 ek. rumaroma
- 1 citrom héja
Elkészítés
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét krémes habbá verjük a cukorral. Ezután a robotgépet alacsony fokozatra állítjuk, és egyenként adjuk a habhoz a sárgájákat. Ha szépen elkeveredett, akkor jöhet hozzá egy csipet só, illetve a liszt és a kakaó. Óvatos mozdulatokkal elkeverjük a masszát, majd egy kisebb tepsibe vagy közepes tortaformába öntjük. 175 fokos sütőben körülbelül 35 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Ha elkészült, rácson hagyjuk kihűlni.
A krémhez a búzadarát megfőzzük a tejben. Ha szépen besűrűsödött, akkor lehúzzuk a tűzről, és teljesen kihűtjük. Végül a puha vajat kihabosítjuk a cukorral. Ízesítjük rumaromával és citrommal, majd kikeverjük a kihűlt tejbegrízzel. Végül betöltjük a piskótát a krémmel, a tetejét is megkenjük. Kakaóval díszítjük. Egy órára hűtőbe rakjuk, majd tálalhatjuk is a finom süteményt.
A recept megjelenését a Celldömölki Malom támogatta.
Ajánljuk még: