Rumos, grízes krémes

Gasztro

Rumos, grízes krémes

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

A piskótához:

  • 5 db tojás
  • 5 ek. cukor
  • 5 ek. Czelli finomliszt
  • 1 ek. kakaó
  • 1 csipet só

A krémhez:

  • 4 dl zsíros tej
  • 3 ek. Czelli búzadara
  • 15 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj
  • 1 ek. rumaroma
  • 1 citrom héja

Elkészítés 

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét krémes habbá verjük a cukorral. Ezután a robotgépet alacsony fokozatra állítjuk, és egyenként adjuk a habhoz a sárgájákat. Ha szépen elkeveredett, akkor jöhet hozzá egy csipet só, illetve a liszt és a kakaó. Óvatos mozdulatokkal elkeverjük a masszát, majd egy kisebb tepsibe vagy közepes tortaformába öntjük. 175 fokos sütőben körülbelül 35 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Ha elkészült, rácson hagyjuk kihűlni.

A krémhez a búzadarát megfőzzük a tejben. Ha szépen besűrűsödött, akkor lehúzzuk a tűzről, és teljesen kihűtjük. Végül a puha vajat kihabosítjuk a cukorral. Ízesítjük rumaromával és citrommal, majd kikeverjük a kihűlt tejbegrízzel. Végül betöltjük a piskótát a krémmel, a tetejét is megkenjük. Kakaóval díszítjük. Egy órára hűtőbe rakjuk, majd tálalhatjuk is a finom süteményt.

A recept megjelenését a Celldömölki Malom támogatta.