Hozzávalók
- 1 csomag (8 lap) réteslap
- 7 dl tej
- 5 dl rózsaszörp
- 30 dkg rizs
- csipetnyi só
- reszelt citromhéj
- 2 tojás
- 0,5 dl étolaj
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 30-40 kandírozott rózsaszirom
Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
Elkészítés
A megmosott rizst csipetnyi sóval és a rózsaszörppel ízesített tejben folyamatosan kevergetve megfőzzük, kihűtjük. Reszelt citromhéjjal ízesítjük és a tojásokat is belekeverjük.
Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
Egy réteslapot tiszta konyharuhára fektetünk, kevés olajjal megspricceljük. Ráhelyezzük a másik lapot, zsemlemorzsával megszórjuk, elterítjük rajta a rizses massza egynegyedét. Kandírozott rózsaszirmokat rakosgatunk rá, majd a rétest felcsavarjuk és sütőpapírral borított tepsire fektetjük.
Ha mind a négy rúd elkészült, olajjal lekenjük és előmelegített sütőben 220 fokon 30-35 perc alatt megsütjük. Rózsás porcukorral meghintve kínáljuk.
Tipp: Növényi tejjel is elkészíthető!
Ajánljuk még: