Hozzávalók
- 1 csomag (8 lap) réteslap
- 7 dl tej
- 5 dl rózsaszörp
- 30 dkg rizs
- csipetnyi só
- reszelt citromhéj
- 2 tojás
- 0,5 dl étolaj
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 30-40 kandírozott rózsaszirom
Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
Elkészítés
A megmosott rizst csipetnyi sóval és a rózsaszörppel ízesített tejben folyamatosan kevergetve megfőzzük, kihűtjük. Reszelt citromhéjjal ízesítjük és a tojásokat is belekeverjük.
Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
Egy réteslapot tiszta konyharuhára fektetünk, kevés olajjal megspricceljük. Ráhelyezzük a másik lapot, zsemlemorzsával megszórjuk, elterítjük rajta a rizses massza egynegyedét. Kandírozott rózsaszirmokat rakosgatunk rá, majd a rétest felcsavarjuk és sütőpapírral borított tepsire fektetjük.
Ha mind a négy rúd elkészült, olajjal lekenjük és előmelegített sütőben 220 fokon 30-35 perc alatt megsütjük. Rózsás porcukorral meghintve kínáljuk.
Tipp: Növényi tejjel is elkészíthető!
Ajánljuk még:
Mogyorós moszkauer
Az együttlét maga a program – luxus helyett azt adom az unokáknak, amire a leginkább vágynak
„Anyám megspórolt szeretetét akartam a férfiakon behajtani”
Egzotikus téli gyógynövények, amik fűszerként is megállják a helyüket
„Nem csak gyógy-, de fűszer is!” – mondják még ma is sokszor azokra a növényekre, melyeket a gyógyászatban és a konyhában egyaránt felhasználhatunk. Az, hogy ezeket gyógyászati vagy kulináris célra vetjük be, csupán döntés kérdése, szerencsés esetben azonban a két cél egyszerre érvényesülhet! Annak ellenére, hogy a hagyományos ünnepi asztalon a régiségben – érthető okokból – elsősorban a saját környezetünkben is megtalálható növények kaptak helyet, most néhány távoli vidékeken honos fűszert listáztunk.