Kókuszos keksztekercs

Gasztro

Kókuszos keksztekercs

Antal Csilla receptje

Igazi retró sütemény, mindenki ismeri, mindenki kóstolta már. Ráadásul még a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá! Viszont fontos, hogy jó alapanyagokból készítsük, és mindenképpen vajat használjunk hozzá!

Hozzávalók (két rúdhoz):

  • 50 dkg darált háztartási keksz
  • 6 ek kakaó
  • 12 dkg porcukor
  • 3,5 – 4 dl tej

A krémhez:

  • 20 dkg vaj
  • 12 dkg porcukor
  • 8 dkg kókuszreszelék

 

  • 2 dkg kókuszreszelék, amibe beleforgatjuk

 

Tovább olvasok
 
Antal Csilla
 

Elkészítés:

A krémhez a szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük a porcukorral. Ezután beleforgatjuk a kókuszreszeléket.

A tésztához alaposan elkeverjük a darált kekszet a porcukorral és a kakaóval. Hozzáöntünk először 3,5 dl tejet, és összegyúrjuk. Formázható, nyújtható állagú masszát kell kapnunk, viszont ne legyen ragacsos. Ezért a maradék tejjel állítsuk be a megfelelő állagot.

Ezután egy nagyobb tepsi méretű sütőpapírt magunk elé terítünk, és a tészta felét vékonyra nyújtjuk rajta. Egy szép téglalapot készítsünk belőle, így lesz szép a végére a tekercsünk. Ha kinyújtottuk, akkor a krém felét egyenletesen elkenjük rajta, és a hosszabb felénél kezdve óvatosan feltekerjük. Ezután szórunk egy marék kókuszreszeléket a sütőpapírra, és beleforgatjuk a tekercsünket. A maradék tésztával és krémmel ugyanígy járunk el. Végül folpackba csomagoljuk, és hűtőben legalább egy órát állni hagyjuk a rudakat, hogy a vaj vissza tudjon dermedni, és szépen fel tudjuk szeletelni.

Az eredeti recept szerint 20 dkg cukor kell a krémbe és a tésztába is, de én nem raktam bele mindet. Érdemes megkóstolni a krémet és a masszát is, mielőtt összeállítjuk a süteményt, így olyanra tudjuk beállítani az édességét, ami az ízlésünknek megfelel. A tésztát megbolondíthatjuk akár egy kis rummal is.