Hozzávalók
A padlizsánhoz:
- 2 db melegen füstölt padlizsán
- 4 db tojás
- 15 dkg finomliszt
- 15 dkg rusztikus morzsa
- só
A paradicsomsalátához:
- 50 dkg színes koktélparadicsom
- 5 dl málnás fekete tea
- 10 dkg cukor
- 2 dl facsart citromlé
- 1 dl verjus
- 2 gerezd fokhagyma
- só
A tálaláshoz:
- friss koriander
- lime
- tökmagolaj
- bors
- rukkola
- érlelt sajt
Elkészítés
A padlizsánt meleg füsttel megfüstöljük. Füstölő fával végezzük ezt a műveletet, vagy pedig faszénen. Ezután a padlizsánt úgy vágjuk hosszában félbe, hogy egyben maradjon. Megsózzuk és a szokásos módon panírozzuk. Lisztbe, felvert tojásba, majd rusztikus morzsába forgatjuk. Közepesen forró olajban sütjük aranybarnára.
A paradicsomsalátához a koktélparadicsomokat leforrázzuk, majd a héjukat lehúzzuk. A pácléhez elkészítjük a teát, majd ízesítjük a cukorral, a citromlével, a verjus-vel és a fokhagymával. Sót is teszünk hozzá. A meghámozott koktélparadicsomokat ebbe a lébe áztatjuk be tálalásig néhány órára.
Ha mindennel elkészültünk, tálaljuk a padlizsánt gazdagon megszórva reszelt sajttal, valamint korianderrel és lime-mal frissítve. Mindenképpen locsoljuk meg egy kis tökmagolajjal is!
Ajánljuk még: