Hozzávalók:
Angolkrém:
- 100 g tejszín
- 100 g tej
- 25 g tojássárga
- 25 g kristálycukor
- csipet só
- ½ vaníliarúd
Túrómousse:
- 200 g áttört túró
- 200 g angolkrém
- 50 g porcukor
- reszelt citromhéj
- 8 g zselatinlap
- 400 g 35%-os tejszín habnak felverve
Meringue:
- 55 g tojásfehérje
- 50 g porcukor
- 100 g kristálycukor
- 25 g víz
- só
Barackkrém
- 125 g víz
- 170 g 100%-os sárgabarackpüré
- 3 g agar agar
- 40 g porcukor
Morzsa
- 50 g liszt
- 50 g kristálycukor
- 50 g vaj
- 25 g mandulaliszt
- só
Elkészítés:
Az angolkrémhez a tojások sárgáját és a cukrot egy tálba tesszük, hozzáadjuk a vanília kikapart magját, csipet sót, és kihabosítjuk. Beletesszük a tejet, tejszínt, és lassan 82 fokra melegítjük
A barackkrémhez mindent összekeverünk egy edényben, és felforraljuk. Amikor kihűlt és zselés állaga van, összeturmixoljuk.
A meringue-hez a tojásfehérjét csipet sóval elkezdjük habosítani. Mikor félkemény, hozzáadjuk a porcukrot, és kemény habbá verjük
A vizet a kristálycukorral 121 fokra melegítjük, és vékony sugárban a felvert habhoz csurgatjuk. Addig keverjük, míg teljesen kihűl.
A morzsához a egy tálba tesszük a hideg hozzávalókat, és morzsa állagú tésztát keverünk. Sütőben 180 fokon 10-12 percig sütjük. Mikor kihűlt összetörjük.
A mousse-hoz a zselatinlapot hideg vízbe áztatjuk. Kicsavarjuk, és a kb 40 fokos angolkrémbe keverjük. Hozzáadjuk az áttört túrót, reszelt citromhéjat, és a porcukrot.
Simára keverjük, és hozzá keverjük óvatosan a tejszínhabot.
Ajánljuk még: