Rácsos linzer

Gasztro

Rácsos linzer

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg vaj
  • 2 tojás sárgája
  • 1-2 ek tejföl
  • reszelt citromhéj
  • savanykás gyümölcslekvár, például ribizli

Tovább olvasok

Elkészítés:

A lisztet, a sütőport, a cukrot, a reszelt citromhéjat egy tálba tesszük, jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáit, a puha vajat és összegyúrjuk a tésztát. Gyúrás közben annyi tejfölt adagolunk hozzá, hogy egy jó állagú, linzertésztát kapjunk. A tészta egyharmadát tegyük félre, ebből készítjük majd a rácsokat. A maradék tésztát vékonyra nyújtjuk, egy sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük és megkenjük lekvárral.

A maradék tésztából vékony csíkokat sodrunk és rácsszerűen a lekváros tészta tetejére fektetjük. Végül a rácsokat megkenjük felvert tojásfehérjével. Előmelegített 180 fokos sütőben körülbelül 20 perc alatt készre sütjük. 

Ajánljuk még:

Zebratorta (egy kicsit másként)
A Zebratorta egy igazán csinos sütemény, de azért valljuk be, az eredeti változat íze nem kifejezetten különleges, inkább semleges, sűrű piskótaszerű élmény. Az én verzióm egy kicsit izgalmasabb, karakteresebb ízű, és látványra is más.