Rácsos linzer

Gasztro

Rácsos linzer

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg vaj
  • 2 tojás sárgája
  • 1-2 ek tejföl
  • reszelt citromhéj
  • savanykás gyümölcslekvár, például ribizli

Elkészítés:

A lisztet, a sütőport, a cukrot, a reszelt citromhéjat egy tálba tesszük, jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáit, a puha vajat és összegyúrjuk a tésztát. Gyúrás közben annyi tejfölt adagolunk hozzá, hogy egy jó állagú, linzertésztát kapjunk. A tészta egyharmadát tegyük félre, ebből készítjük majd a rácsokat. A maradék tésztát vékonyra nyújtjuk, egy sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük és megkenjük lekvárral.

A maradék tésztából vékony csíkokat sodrunk és rácsszerűen a lekváros tészta tetejére fektetjük. Végül a rácsokat megkenjük felvert tojásfehérjével. Előmelegített 180 fokos sütőben körülbelül 20 perc alatt készre sütjük.