Poharas körtés-tejfölös sütemény

Gasztro

Poharas körtés-tejfölös sütemény

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 10 dkg vaj
  • egy bögre liszt 
  • fél bögre cukor
  • 3 db tojás
  • 1 púpos ek sütőpor
  • 1 csipet só
  • szükség szerint tej
  • egy citrom héja

A tetejére:

  • 2-3 szem nyári körte
  • 1 bögre tejföl
  • 2 ek barna cukor
  • 1 citrom reszelt héja

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A puha vajat habosra kikeverjük fél bögre cukorral, majd egyenként hozzáadunk három egész tojást. Krémesre, egyneműre keverjük.

A lisztben elkeverjük a sót és a sütőport, majd összekeverjük a tojásos, vajas masszával. Annyi tejet adunk hozzá, hogy könnyen önthető, de ne túl folyós tésztát kapjunk. Reszelt citromhéjjal is ízesítjük.

Kivajazott sütőtálba öntjük a tésztát, elegyengetjük, majd körteszeletekkel kirakjuk. A tejfölben elkeverjük a cukrot és a citromot, majd ezt is ráöntjük a süteményre. 30-40 perc alatt 170 fokon megsütjük.

Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el: 

 

Ajánljuk még:

Őszibarackos finomságok

Mi kerül a tányérba ott, ahol minden kertben őszibarackfák kelletik hamvas gyümölcseiket? Persze, hogy valami izgalmas őszibarack-költemény. Hol így, hol úgy. Mert nem csak nyersen, befőttnek meg lekvárnak terem, lesz belőle barackleves, gyümölcssaláta, sütemények és torták, szörp és csatni. És ha még mindig van barack, akkor megtöltjük, grillezzük, izgalmas fűszerekkel házasítjuk. Az őszibarackot sosem lehet megunni!