Hozzávalók
- 5 dl Magyar Tej
- 1 dkg Magyar Vaj
- 2 tojássárgája
- 3 ek kristálycukor
- 30 g kukoricakeményítő
- 1 rúd vanília
- 10 dkg Magyar Túró
- 3 ek Magyar Natúr Joghurt
- 1 citrom héja
Az összeállításhoz:
- babapiskóta vagy kis kerek piskóta
- 2 marék pisztácia
- 3-4 ek pisztáciakrém
Elkészítés
A cukrot és a keményítőt simára keverjük a tojássárgájákkal. A tejet felforraljuk, közben beletesszük a vaníliarúd kikapart belsejét is. Amíg melegszik, a héját is beledobhatjuk, aztán majd vegyük ki. Ha a tej már egyet forrt, egy merőkanálnyit hozzáadunk a tojásos keverékhez, hogy kiegyenlítsük a hőmérsékletet. Ezután az egészet visszaöntjük a főzőedénybe, és addig melegítjük, míg be nem sűrűsödik. Ekkor azonnal lehúzzuk a tűzhelyről. Hagyjuk kihűlni, közben néhányszor átkeverjük.
Ha már kihűlt, belekeverjük a túrót és a joghurtot. Citromhéjjal ízesítjük. Ezután egy kisebb tál alját kibéleljük a piskótával, majd erre jön egy réteg krém, majd pisztáciakrémmel is megcsorgatjuk. Megszórjuk aprított pisztáciával, majd még egyszer ismételjük a rétegeket. Legfelülre aprított pisztácia kerüljön. Végül hűtőbe rakjuk legalább két órára, hogy a piskóta megszívja magát.
A finom ételek elkészítését a Magyar Tej termékeket gyártó Alföldi Tej támogatta.
Ajánljuk még: