Pisztáciás rakott túrókrém

Gasztro

Pisztáciás rakott túrókrém

Antal Csilla receptje

Hozzávalók

  • 5 dl Magyar Tej
  • 1 dkg Magyar Vaj
  • 2 tojássárgája
  • 3 ek kristálycukor
  • 30 g kukoricakeményítő
  • 1 rúd vanília
  • 10 dkg Magyar Túró
  • 3 ek Magyar Natúr Joghurt
  • 1 citrom héja

Az összeállításhoz:

  • babapiskóta vagy kis kerek piskóta
  • 2 marék pisztácia
  • 3-4 ek pisztáciakrém

 

Tovább olvasok
 

Elkészítés

A cukrot és a keményítőt simára keverjük a tojássárgájákkal. A tejet felforraljuk, közben beletesszük a vaníliarúd kikapart belsejét is. Amíg melegszik, a héját is beledobhatjuk, aztán majd vegyük ki. Ha a tej már egyet forrt, egy merőkanálnyit hozzáadunk a tojásos keverékhez, hogy kiegyenlítsük a hőmérsékletet. Ezután az egészet visszaöntjük a főzőedénybe, és addig melegítjük, míg be nem sűrűsödik. Ekkor azonnal lehúzzuk a tűzhelyről. Hagyjuk kihűlni, közben néhányszor átkeverjük.

 

Ha már kihűlt, belekeverjük a túrót és a joghurtot. Citromhéjjal ízesítjük. Ezután egy kisebb tál alját kibéleljük a piskótával, majd erre jön egy réteg krém, majd pisztáciakrémmel is megcsorgatjuk. Megszórjuk aprított pisztáciával, majd még egyszer ismételjük a rétegeket. Legfelülre aprított pisztácia kerüljön. Végül hűtőbe rakjuk legalább két órára, hogy a piskóta megszívja magát.

A finom ételek elkészítését a Magyar Tej termékeket gyártó Alföldi Tej támogatta.