Gasztro

Pisztáciás lávasütemény

Harrer-Abosi Beatrix receptje

Hozzávalók

  • 4 db tojás
  • 75 g porcukor
  • 60 g fehér csokoládé
  • 100 g vaj
  • 90 g pisztáciakrém
  • 50 g liszt

 

Elkészítés 

A tojásokat kihabosítjuk a porcukorral. Ezután jöhet hozzá az olvasztott vaj, az olvasztott fehér csokoládé és a pisztáciakrém. Ha tökéletesen elkeveredett, akkor beleforgatjuk a lisztet is.

A sütőformákat kivajazzuk és kilisztezzük. Háromnegyedig töltjük ezeket a masszával, majd 180 fokon, légkeverésen sütjük 12-17 percig. A sütőtől függ, hogy mennyi ideig kell sütnünk. Amikor kissé megemelkedik, és a felülete már szép egységes, picit repedezett, akkor vegyük ki. Porcukorral és darabolt pisztáciával tálaljuk.

Ajánljuk még:

Legbecsesebb örökségem – gyermekkorom húsvétjairól

Imádságos vidékről származom, ahol a hit a falu mindennapjainak formálója volt, így húsvétkor is szorosan egybefonódtak a szent és a profán készülődés elemei. Minél távolabb kerülök tőle, annál elevenebbé válik bennem a gyermekkor. Különösen az ünnepi időszakok: a lázas készülődés, a mindennek értelmet adó magyarázatok, a közös várakozás és az a belső pompa, amivel lelkünk valóban ünnepi fénybe borult.