Pisztáciás lávasütemény
Olvasási idő: 1 perc

Pisztáciás lávasütemény

Harrer-Abosi Beatrix receptje

Hozzávalók

  • 4 db tojás
  • 75 g porcukor
  • 60 g fehér csokoládé
  • 100 g vaj
  • 90 g pisztáciakrém
  • 50 g liszt

 

Elkészítés 

A tojásokat kihabosítjuk a porcukorral. Ezután jöhet hozzá az olvasztott vaj, az olvasztott fehér csokoládé és a pisztáciakrém. Ha tökéletesen elkeveredett, akkor beleforgatjuk a lisztet is.

A sütőformákat kivajazzuk és kilisztezzük. Háromnegyedig töltjük ezeket a masszával, majd 180 fokon, légkeverésen sütjük 12-17 percig. A sütőtől függ, hogy mennyi ideig kell sütnünk. Amikor kissé megemelkedik, és a felülete már szép egységes, picit repedezett, akkor vegyük ki. Porcukorral és darabolt pisztáciával tálaljuk.

Kapcsolódó tartalom
Darázsfészek
Farkas Boglárka | 2025. október 20

Darázsfészek

Az ízeket éppen úgy örököljük, akárcsak genetikánkat és a családi történeteket. Valójában éppen ezek a történetek fűszerezik egyedivé az ételeket, amelyek gyermekkorunk legfontosabb pillanatait idézik bennünk. A nagymamától kapott receptekből később nemcsak süteményeket sütünk, de életünk ösvényeit róva ezek az ízek és emlékmorzsák biztosítanak éltető erőt a mindennapokhoz. Nosztalgiával sütöm mindig ezt a darázsfészket. Azt hiszem, sokan őrzünk hasonló recepteket!