Pisztáciás baklavatekercs

Gasztro

Pisztáciás baklavatekercs

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 2 lap leveles tészta
  • 15 dkg pisztácia
  • 2 ek cukor
  • ½ kk fahéj
  • 3 ek vaj
  • 2-3 ek méz

 

  • a kenéshez 1 tojásfehérje
 
Tovább olvasok

Elkészítés:

A pisztáciát késes aprítóban megőröljük. Hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat, majd a puha vajat is. Egyneműre összedolgozzuk. Az egyik lap leveles tésztát magunk elé fektetjük, és megkenjük a pisztáciás keverékkel. Meglocsoljuk mézzel is. Befedjük a másik lappal, majd csíkokra felvágjuk. Minden csík tésztát elkezdünk a két végénél fogva ellentétes irányban megtekerni, majd csigaalakban az feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a csigákat, majd megkenjük tojásfehérjével. 200 fokon pirosra sütjük.

A recept a Smeg támogatásával készült

Ajánljuk még:

Lusta asszony almás-áfonyás rétese

Emlékeztek rá, hogy sok-sok éve nagy divat volt lusta asszony rétesét sütni? Szinte mindenki azt sütött, heteken át, legtöbbször túrós változatban. Hiszen egyszerű: csak be kell dobálni-önteni a hozzávalókat a tepsibe, mehet a sütőbe és kész. Elronthatatlan, mondták, pedig ha nem vajazod ki a tepsit, ha túl sokáig sütöd, akkor ebbe is csúszhat hiba. Tényleg egyszerű, és nem csak túróval, mazsolával készülhet, hanem meggyel, almával – ahogyan az igazi rétes is.