Hozzávalók:
- 2 lap leveles tészta
- 15 dkg pisztácia
- 2 ek cukor
- ½ kk fahéj
- 3 ek vaj
- 2-3 ek méz
- a kenéshez 1 tojásfehérje
![](/data/articles/113/1139/article-113909/Pisztacias_baklavatekercs_kepek_2__fit_1060x10000.jpg?key=a42a1a2fbcd9e4de9b8e04de094f8cc8)
Elkészítés:
A pisztáciát késes aprítóban megőröljük. Hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat, majd a puha vajat is. Egyneműre összedolgozzuk. Az egyik lap leveles tésztát magunk elé fektetjük, és megkenjük a pisztáciás keverékkel. Meglocsoljuk mézzel is. Befedjük a másik lappal, majd csíkokra felvágjuk. Minden csík tésztát elkezdünk a két végénél fogva ellentétes irányban megtekerni, majd csigaalakban az feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a csigákat, majd megkenjük tojásfehérjével. 200 fokon pirosra sütjük.
A recept a Smeg támogatásával készült
Ajánljuk még: