Hozzávalók
A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 15 dkg zsír
- 2 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- csipetnyi só
A glazúrhoz:
- 4 ek porcukor
- 2 ek víz
- 1 csepp természetes piros ételszínezék
Az elkészítéshez:
- pogácsaszaggató
- süteménypecsét
Elkészítés
A tésztához valókat összegyúrjuk, két részre osztjuk, majd az egyik darabot kinyújtjuk fél centiméter vastagságnyira. A pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd a süteménypecsétekkel belenyomjuk a mintát, aztán az így előkészített kekszkorongokat beletesszük a sütőpapírral kibélelt tepsibe.

180 fokra előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük.
Amíg sül, elkészítjük a glazúrt: a vizet felforraljuk, és ráöntjük a porcukorra, majd összeolvasztjuk az így kapott elegyet, mikor sima és fényes lesz, belecseppentünk egy cseppet a természetes piros ételszínezékből.

A kisült kekszeket süteményrácsra tesszük, és vékonyan megkenjük glazúrral.
Tea, egy bögre tej vagy kakaó mellé reggelire, de a hideg időben délután is jólesik. A gyerekek is hálásak lesznek érte.
Ajánljuk még: