Pirított kacsacomb, sörös vele sült zöldségekkel

Gasztro

Pirított kacsacomb, sörös vele sült zöldségekkel

Móricz Kitti, a Csíki Söröző és Étterem séfjének receptje

Hozzávalók:

  • 4 db kacsacomb 
  • 3 db sárgarépa 
  • 1 db nagyobb zeller 
  • 3 db burgonya 
  • 3 db vöröshagyma 
  • 0,5 l Tiltott Csíki Sör 
  • só, őrölt bors 

Elkészítés:

Tovább olvasok

A zöldségeket megtisztítjuk, majd 1 cm vastag csíkokra vágjuk. 

A kacsacombot befűszerezzük durvára őrölt borssal és sóval. 

A zöldségeket egy hőálló edénybe tesszük, sózzuk, ráhelyezzük a kacsacombot, majd meglocsoljuk a sörrel és fél liter vízzel. Alufóliával letakarjuk, 160 fokon 30 percig sütjük, majd fólia nélkül 200 fokon még 20 percet. Miután elkészült kivesszük a kacsacombot és a bőrét serpenyőben ropogósra sütjük. 

A visszamaradt sörös mártást egy evőkanál liszttel besűrítjük, majd a zöldségekkel találjuk a combot. 

 

A cikk megjelenését a Csíki Sör támogatta.

 

 
 
 

 

 

 

Ajánljuk még:

Céklás receptek: izgalmas alapanyag, kevés kalóriával

A cékla legalább annyiféleképpen felhasználható, mint a burgonya: önállóan is finom, levesként, köretként szintén, de illik süteménybe, egytálételbe is. Az íze sokkal karakteresebb a krumplinál, viszont kevés benne a kalória. Sokféle hozzávalóval tud érdekes kombinációt alkotni: képzeljük el például kéksajttal és fehér borral vagy sötét kakaóval és keserű csokoládéval. Izgalmas.

 
X
Már követem az oldalt