Hozzávalók:
- 4 db kacsacomb
- 3 db sárgarépa
- 1 db nagyobb zeller
- 3 db burgonya
- 3 db vöröshagyma
- 0,5 l Tiltott Csíki Sör
- só, őrölt bors
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, majd 1 cm vastag csíkokra vágjuk.
A kacsacombot befűszerezzük durvára őrölt borssal és sóval.
A zöldségeket egy hőálló edénybe tesszük, sózzuk, ráhelyezzük a kacsacombot, majd meglocsoljuk a sörrel és fél liter vízzel. Alufóliával letakarjuk, 160 fokon 30 percig sütjük, ezután fólia nélkül 200 fokon még 20 percig. Miután elkészült, kivesszük a kacsacombot és a bőrét serpenyőben ropogósra sütjük.
A visszamaradt sörös mártást egy evőkanál liszttel besűrítjük, majd a zöldségekkel találjuk a combot.
A cikk megjelenését a Csíki Sör támogatta.
Ajánljuk még: