Pikáns csirkecomb orzotésztával

Gasztro

Pikáns csirkecomb orzotésztával

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 4 db egész csirkecomb
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tk Univer Erős Pistás Fokhagymakrém
  • 250 ml száraz vörösbor
  • 3-4 babérlevél
  • 2 zsenge rozmaringág
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • 2 ek Univer Sűrített Paradicsom
  • 10 szem koktélparadicsom
  • 3 dl csirkealaplé vagy víz
  • 30 dkg orzotészta (rizsszemtészta)
  • só, durvára őrölt bors

 

Tovább olvasok
pikans-csirkecomb-orsotesztaval-recept-borbas-marcsi

 

Elkészítés:

A csirkecombokat megtisztítjuk majd alaposan megsózzuk. Egy serpenyőt felmelegítünk, beleöntjük az olívaolajat, majd körbepirítjuk a csirkecombokat. Addig kell pirítani, míg a bőrből elkezd kisülni a zsír. Ekkor kiszedjük a csirkecombokat az edényből, és rövid időre félrerakjuk. A vöröshagymát finomra felvágjuk, majd az edénybe tesszük és puhára pároljuk. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, majd felöntjük a vörösborral, és nagy lángon elforraljuk az alkoholt. Közben fűszerezzük babérlevéllel, rozmaringgal, sóval, borssal. A fokhagymakrémet is hozzáadjuk.

pikans-csirkecomb-orsotesztaval-recept-borbas-marcsi

Visszarakjuk az edénybe a csirkecombokat, felöntjük az egészet az alaplével vagy vízzel, és puhára főzzük a húst. Ha a hús megfőtt, hozzáadjuk a nyers tésztát és a félbevágott koktélparadicsomokat. Annyi folyadékkal öntjük fel, hogy bőven ellepje a tésztát. Ízlés szerint teszünk hozzá Univer Erős Pistát is. Végül az ételt lefedjük, és készre főzzük. Közben figyeljünk, és ha szükséges, adagoljunk még hozzá folyadékot, hogy jó szaftos maradjon. Tálaláskor egy nagy csokor petrezselyemmel is megszórjuk.

 A cikk megjelenését az UNIVER támogatta.

Ajánljuk még:

Komáromi Jókai palacsinta, avagy az írófejedelem bablevese szilárd változatban

A Jókai bablevesről talán már mindannyian hallottunk. És a Jókai palacsintáról? Jómagam nemrég ismerkedtem meg vele komáromi látogatásom során. Olyannyira meglepődtem azon, hogy késsel-villával faltam a jó bablevesből ismert ízeket, olvadtak a textúrák a nyelvemen, hallgattam a palacsinta születéstörténetét, és közben egyre az járt a fejemben, hogy száz év múlva féltve őrzött legenda lehet az alig egy éves ételköltemény. Hazaérve persze elkészült nálunk is, hogy leteszteljem, mit szól hozzá a bableveskedvelő siserehad. Megnyalták utána mind a tíz ujjukat!

 

Már követem az oldalt

X