Hozzávalók
- 3 vastagabb vagy vagy 5 közepes petrezselyem gyökét
- 10 dkg fetasajt vagy krémfehérsajt
- 1 fej közepes lilahagyma
- 2 ek tejföl
- 4 ek majonéz
- bors
- só
Elkészítés
A petrezselyem gyökeret jól megmossuk, és héjában odatesszük párolódni egy erre alkalmas edényben. Vigyázzunk, hogy a petrezselyem gőzben párolódjon, ne érje víz, hogy ne tudja megszívni magát nedvességgel. Amikor elkészült, megvárjuk, míg kihűl, majd meghámozzuk és lereszeljük. Hozzáreszeljük a feta sajtot, majd az apróra vágott hagymát – megsózzuk, megborsozzuk. Jól összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a tejfölt és a majonézt is, és krémesre keverjük.
Máris kenhetünk egy szelet pirítóst vagy kétszersültet kóstolásképpen!