Petrezselyemkrém fetával

Gasztro

Petrezselyemkrém fetával

Az egyik kedvenc kenegetősünk, amit akár krumplipüré mellé is tálalhatunk, köretként.

Hozzávalók

  • 3 vastagabb vagy vagy 5 közepes petrezselyem gyökét
  • 10 dkg fetasajt vagy krémfehérsajt
  • 1 fej közepes lilahagyma
  • 2 ek tejföl
  • 4 ek majonéz
  • bors

Elkészítés

A petrezselyem gyökeret jól megmossuk, és héjában odatesszük párolódni egy erre alkalmas edényben. Vigyázzunk, hogy a petrezselyem gőzben párolódjon, ne érje víz, hogy ne tudja megszívni magát nedvességgel. Amikor elkészült, megvárjuk, míg kihűl, majd meghámozzuk és lereszeljük. Hozzáreszeljük a feta sajtot, majd az apróra vágott hagymát – megsózzuk, megborsozzuk. Jól összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a tejfölt és a majonézt is, és krémesre keverjük.  

Máris kenhetünk egy szelet pirítóst vagy kétszersültet kóstolásképpen!